Για το μέλλον του στον πάγκο της εθνικής ομάδας Κύπρου αλλά και τους στόχους του μίλησε ο Νίκος Νιόπλιας στην επίσημη ιστοσελίδα της κυπριακής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού δήλωσε πως θέλει να μάθει όλους τους παίκτες αλλά και τη νοοτροπία που έχουν αλλά και να μιλήσει με προπονητές προκειμένου να έχει μια καθαρή εικόνα για τον καθένα:

«Εδώ θα είναι η δουλειά μου, θέλω να μάθω όλους τους ποδοσφαιριστές, τη νοοτροπία τους και να παρακολουθήσω μέσα στους επόμενους λίγους μήνες όσο το δυνατό περισσότερα παιχνίδια και θα έχω σύντομα την ευκαιρία με τους αγώνες των Πρωταθλημάτων ΟΥΕΦΑ. Θέλω να μιλήσω με προπονητές, αν είναι δυνατό να παρακολουθήσω και προπονήσεις των ομάδων για να δημιουργήσουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις συνεργασίας. Με αυτά τα δεδομένα, επιβάλλεται να εγκατασταθώ στην Κύπρο».

Σε ερώτηση για το αν του είναι άγνωστη η Κύπρος αλλά και ποια είναι η εκτίμηση του για το ποδόσφαιρο της χώρας, ο Νίκος Νιόπλιας απάντησε πως υπάρχει βελτίωση:

«Σίγουρα όχι, παρακολουθούσα συχνά αγώνες του κυπριακού πρωταθλήματος από την τηλεόραση, έχω και φίλους και παλιούς συνεργάτες στην Κύπρο, είναι η γλώσσα και καθόλου δεν αισθάνομαι ότι έρχομαι σε ένα άγνωστο χώρο. Ξέρω ότι το κυπριακό ποδόσφαιρο βελτιώθηκε, αν μου έλεγε κάποιος πριν από 5-6 χρόνια ότι θα έπαιζαν ομάδες στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και με πολύ καλές παρουσίες δεν θα ήμουν καθόλου βέβαιος ότι θα τα κατάφερναν. Παρακολούθησα τα παιχνίδια τους και τόσο η Ανόρθωση όσο και το ΑΠΟΕΛ είχαν εξαιρετικές παρουσίες».

Ο νέος Ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Κύπρου αναφέθηκε και στον κόσμο λέγοντας πως η βοήθεια του είναι πολύ σημαντική για την καινούρια αυτή προσπάθεια ενώ εξέφρασε την άποψή του και την Πορτογαλία σχολιάζοντας τη δήλωση του προπονητή της Νορβηγίας, ο οποίος τη χαρακτήρισε ως την πιο φορμαρισμένη ομάδα στον κόσμο:

«Η βοήθεια του κόσμου μας χρειάζεται και την θέλουμε από την πρώτη στιγμή σε αυτή την καινούρια προσπάθεια. Πρέπει όμως να είμαστε και ρεαλιστές. Με τη δική μας παρουσία είναι που θα υποχρεώσουμε τον κόσμο να εμπιστευτεί την προσπάθεια μας και να έρθει κοντά στην ομάδα. Διάβασα τη δήλωση του προπονητή της Νορβηγίας και ξέρουμε όλοι τις δυνατότητες και την αξία των ποδοσφαιριστών που στελεχώνουν αυτή την ομάδα.

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η ομάδα μας δεν έχει πιθανότητες διάκρισης στον όμιλο, δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε στόχους. Με την παρουσία μας οφείλουμε να μην δώσουμε δικαίωμα σε κανένα να βγάλει τέτοιο συμπέρασμα. Εγώ πιστεύω στους παίκτες και στις ικανότητες τους, θέλω να έρχονται στην Εθνική με την καρδιά τους και σύντομα θα τα πούμε και από κοντά.

Θα κυνηγήσουμε και τα αποτελέσματα και μέσα από τα τέσσερα παιχνίδια που εναπομένουν θέλουμε να κερδίσουμε και τον κόσμο αλλά και πράγματα που θα μας βοηθήσουν για την επόμενη διοργάνωση. Πρέπει να αξιοποιήσουμε το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου".

Ο Νίκος Νιόπλιας έκλεισε τις δηλώσεις του με δύο λόγια για την εθνική ελπίδων:

"Η συνεργασία προς όφελος των Εθνικών Ομάδων αλλά και του ποδοσφαίρου της χώρας. Ερχόμενος στην Κύπρο θα επιδιώξω από την πρώτη στιγμή τη στενή συνεργασία με τους προπονητές τους και θα είμαι κοντά στην προσπάθεια τους. Θα ήθελα να παρακολουθήσω σύντομα την Εθνική Ελπίδων αλλά δυστυχώς οι υποχρεώσεις είναι παράλληλες και θα δούμε πως θα γίνει».


Πηγή: woop.gr