Δύο δημοσιογράφοι, ο παρουσιαστής της εκπομπής «Δίκη της Δευτέρας» ,Κυριάκος Θωμαϊδης και ο Μπάμπης Κατσούλης, άνοιξαν τον κύκλο των καταθέσεων , στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργούν Εισαγγελείς του Οικονομικού Τμήματος της Εισαγγελίας ,μετά από επιστολή του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή , για καταγγελίες στην προαναφερόμενη εκπομπή, σχετικά με ύποπτα παιχνίδια και «πονταρίσματα» εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ μέσω Μαλαισίας.
Οι καταγγελίες στις οποίες προέβη , στην εκπομπή του κ. Θωμαίδη, ο πρώην διαιτητής Σωτ. Βοργιάς αφορούσαν « γιο μεγαλοπαράγοντα του αθλητισμού» ο οποίος φέρεται να τζόγαρε 1,6 εκατ. ευρώ εναντίον της ομάδας του, σε αγώνα πρωταθλήματος, που τελικά έχασε με σκόρ 3-2 ,ήττα που φέρεται να απέδωσε στον « παίκτη» κέρδη 13 εκατομμύρια ευρώ.

 Ο υπό διερεύνηση αγώνας είναι μεταξύ των ομάδων Ξάνθη-Παναθηναϊκός, το 2008, ενώ στο εισαγγελικό στόχαστρο μπήκε και το μάτς της ίδιας αγωνιστικής περιόδου ΠΑΣ Γιάννινα – Καστοριά με αποτέλεσμα 1-2.

Και τα δύο παιχνίδια δεν συμπεριλαμβάνονται στα 40 ύποπτα που τέθηκαν στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας μετά την λίστα της ΟΥΕΦΑ.

 Όπως ειπώθηκε στην επίμαχη εκπομπή, στο πρώτο παιχνίδι ο «γιος παράγοντα» είχε στοιχηματίσει με κέρδος 13 εκατ. ευρώ, ενώ στο δεύτερο « Έλληνας παράγοντας» είχε στοιχηματίσει 1 εκατ. ευρώ με κέρδη 10 εκατ. Ευρώ.