Τη φιλοδοξία του να αγωνιστεί στο ΝΒΑ δεν έκρυψε ο Νικ Καλάθης μιλώντας στην «Orlando Sentinel» σημειώνοντας, ωστόσο, πως λατρεύει την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό και δεν θα τον πείραζε να παραμείνει στα μέρη μας. Ο ομογενής γκαρντ έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο με τους «πράσινους», αλλά οι πρωταθλητές του ΝΒΑ έχουν τη δυνατότητα να τον κάνουν δικό τους καταβάλλοντας ένα buy out 500.000 δολαρίων.

«Ό,τι κι αν συμβεί, όπου κι αν βρεθώ, θα είμαι ευχαριστημένος. Λατρεύω τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου, λατρεύω την Ελλάδα. Προφανώς και είναι όνειρό μου να παίξω στο ΝΒΑ. Πιστεύω πως θα ταίριαζα καλά στο Ντάλας. Πιστεύω πως το σύστημα που παίζουν μου ταιριάζει. Μου αρέσει πώς ο κόουτς κατευθύνει την ομάδα. Παίζουν ομαδικό μπάσκετ και αυτό είναι που έχει σημασία. Έχω πολλά πράγματα να σκεφτώ. Αυτή τη στιγμή απολαμβάνω το καλοκαίρι», δήλωσε ο Νικ Καλάθης.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως ήδη πήρε μία γεύση από Μάβερικς. «Πήγα εκεί και πέρασα λίγη ώρα με την ομάδα μετά τους αγώνες, ενώ μίλησα και με τον προπονητή (Ρικ Καρλάιλ). Τίποτα το σπουδαίο. Απλώς τους χαιρέτησα», τόνισε ο Καλάθης, που παρακολούθησε από κοντά τον πέμπτο τελικό του ΝΒΑ στο Ντάλας και τον έκτο στο Μαϊάμι.Πηγή: www.sport-fm.gr