Στις τελικές επιλογές του για την Εθνική του Ευρωμπάσκετ καταλήγει ο Ηλίας Ζούρος που θα ανακοινώσει τα ονόματα των διεθνών την ερχόμενη εβδομάδα. Σίγουρα απόντες Διαμαντίδης, Παπαλουκάς, Τσαρτσαρής. Ο Ηλίας Ζούρος έχει καταλήξει στην επιλογή των διεθνών εν όψει του Ευρωμπάσκετ, την οποία θα ανακοινώσει προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός του Δημήτρη Διαμαντίδη, απών θα είναι και ο Θοδωρής Παπαλουκάς, αλλά και ο Κώστας Τσαρτσαρής.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής θα ολοκληρώσει τις επαφές με τους παίκτες και αμέσως μετά θα προχωρήσει στην κλήση των παικτών που θα ξεκινήσουν προετοιμασία και θα παίξουν στο Ευρωμπάσκετ, το οποίο φιλοξενείται στη Λιθουανία από 31 Αυγούστου, έως 18 Σεπτεμβρίου.

Η απουσία Διαμαντίδη και Παπαλουκά "αλλάζει" κατά πολύ το πρόσωπο της Εθνικής, καθώς αμφότεροι είτε μαζί είτε ...χωριστά, συμμετέχουν ανελλιπώς στις υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος από το 2001 και το Ευρωμπάσκετ της Τουρκίας.

Ο Τσαρτσαρής προστίθεται στην λίστα των απόντων που έρχονται από την "παλιά" φρουρά και από την ομάδα, που ξανάφερε την Εθνική στην ελίτ της Ευρώπης και του κόσμου. Ο 33χρονος άσος του ΠΑΟ, φαίνεται να έχει εκδηλώσει επιθυμία να ξεκουραστεί αυτό το καλοκαίρι και θα απουσιάσει από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα...

Σπανούλης και Μπουρούσης...

Υπάρχουν, όμως, και άλλοι δυο παίκτες τους οποίους ο Ζούρος υπολογίζει για το Ευρωμπάσκετ, θα χρειαστεί, ωστόσο, να περιμένουμε και τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθούν ο μεν πρώτος στους προσαγωγούς ο δε δεύτερος στο χέρι. Ο Μπουρούσης, άλλωστε με τις χθεσινές δηλώσεις του πήρε "πίσω" την δήλωσή του "δεν ξαναπαίζω" αλλά επιφυλάχθηκε για την συμμετοχή του, λέγοντας ότι θα ενισχύσει την Εθνική μόνο αν είναι υγιής.

Ο Ζούρος, βέβαια, ελπίζει ότι η Εθνική θα ταξιδέψει στη Λιθουανία (πρώτος σταθμός η πόλη Αλίτας, όπου στην πρώτη φάση η Ελλάδα αντιμετωπίζει Μαυροβούνιο, Κροατία, Βοσνία, FYROM και μια ομάδα από τα προκριματικά) με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.

Μπορεί ο πρώτος γύρος να φαντάζει βατός, αλλά η συνέχεια, έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολη, με δεδομένο μάλιστα ότι οι περισσότερες ομάδες θα παρουσιαστούν πολύ πιο ενισχυμένες σε σχέση με το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας. Ήδη ο Γκασόλ ανακοίνωσε την επιστροφή του στην Ισπανία, ο Κρίστιτς συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή της Σερβίας, η Γαλλία θα εμφανιστεί με όλους τους ΝΒΑερ και ο Νοβίτσκι το σκέφτεται σοβαρά να παίξει στη Γερμανία.

Το Ευρωμπάσκετ, άλλωστε, είναι εκτός των άλλων και κριτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Με Κουφό-Βασιλειάδη...

Εκτός από τις απουσίες, υπάρχουν όμως και επιστροφές. Ήδη ο Κώστας Κουφός έχει δηλώσει ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση της Εθνικής Ομάδας, μετά την περσινή του απουσία, ενώ σίγουρη θεωρείται η πρόσκληση στον Κώστα Βασιλειάδη, που προέρχεται από μια σπουδαία χρονιά στη Μπιλμπάο.

Με την προϋπόθεση δήλωσης 14αδας στο Ευρωμπάσκετ, ο Ζούρος είχε αρχική πρόθεση να καλέσει 16-18 παίκτες, αλλά μετά την αναθεώρηση από τη FIBA του σχετικού μέτρου (παρέμειναν οι 12αδες) θα ανακοινώσει λιγότερα ονόματα.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας...


Πηγή: www.sport24.gr