Ο γιός του Παύλου Γιαννακόπουλου, Δημήτρης, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra» τόνισε ότι η απόφαση των «ισχυρών ανδρών» της ΚΑΕ να αποχωρήσουν από τα κοινά της ομάδας είναι οριστική, ενώ παραδέχθηκε επαφές με αμερικανική εταιρία που ειδικεύεται στις αγοραπωλησίες ομάδων (σ.σ. «Galatioto Sports Partners»), όπως και ότι έχει μιλήσει με επιχειρηματίες. Ωστόσο, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση του ότι «Αμερικανός επενδυτής θα μπορέσει να το κοιτάξει μόνο βλέποντας την περίπτωση επέκτασης στο ΝΒΑ», ενώ επισήμανε ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δε σχετίζεται με την απόφασή τους: «Όντως η Ελλάδα περνά τις πιο δύσκολες στιγμές, αλλά οι λόγοι που έχουμε αποφασίσει να φύγουμε δεν είναι οικονομικοί».

«Ναι. Η οικογένεια έχει πάρει μια απόφαση από πέρυσι το καλοκαίρι να σταματήσει να ασχολείται. Η αγάπη δε σταματά ποτέ. Το έχουμε σκεφτεί πολύ. Για να σας λέω ότι είναι ομόφωνη απόφαση της οικογένειας, είναι κάτι που δεν αλλάζει», είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σχετικά με το αν παραχωρείται η ΚΑΕ και συνέχισε: «Ο πατέρας μου είχε την τύχη να έχει δυο αδέλφια που μοιράστηκαν κάποιες επιχειρήσεις. Εγώ δυστυχώς είμαι μόνος, δεν μπορώ να τα μοιράσω και να δώσω τη σωστή προσοχή και τον χρόνο που απαιτείται στον Παναθηναϊκό. Δεν έχω το χρόνο να τον κρατήσω στα επιθυμητά επίπεδα, αυτά που ζητά όλος ο κόσμος».

Για τη συνάντηση που έγινε στη Νέα Υόρκη, δήλωσε: «Καθόλη τη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν και κάτω από άκρα μυστικότητα εξάντλησα όλες τις πιθανότητες για κάποιο Έλληνα αγοραστή, ένα καλό Παναθηναϊκό. Είχαμε επαφές με κάποιους, υπήρχε φιλολογικό ενδιαφέρον, αλλά δυστυχώς δεν βρήκαμε κανένα που να μπορεί να δεσμευτεί. Με τον κ. Κοπελούζο δεν έχουμε κάνει καμία συζήτηση. Επειδή είναι οικογενειακοί φίλοι γνωρίζω ότι δεν έχουν καμία διάθεση να εμπλακούν με αθλητικά. Από τη στιγμή που δε βρέθηκε Έλληνας αναγκάστηκα για επαφές στο εξωτερικό. Δεν έχω συναντηθεί ο ίδιος με τον κ. Γκαλατιότο, αλλά συνεργάτες μου. Έγινε μαζί τους επαφή. Εγώ έχω μιλήσει τηλεφωνικώς. Αν χρειαστεί να ταξιδέψω εκεί ή να τον καλέσω στην Ελλάδα θα γίνει. Πιστεύω πως Αμερικανός επενδυτής θα μπορέσει να το κοιτάξει μόνο βλέποντας την περίπτωση επέκτασης στο ΝΒΑ».

Όσο για για άλλες επαφές, είπε: «Εχω κάνει επαφές και με επενδυτικούς οργανισμούς, που δεν θα ήθελα να συζητήσω».

Ο γιος του Παύλου Γιαννακόπουλου αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να αργήσει πολύ να βρεθεί επενδυτής: «Είναι κάτι το οποίο θα χρειαστεί να το αντιμετωπίσουμε όταν και αν συμβεί», είπε, ενώ για την περίπτωση που δεν θα βρεθεί επόμενη λύση, απάντησε: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μπορεί να υπάρχει τέτοιο σενάριο. Από τη στιγμή που ο ΠΑΟ είναι το πιο δυνατό brand name στον χώρο της Ευρώπης είμαι σίγουρος ότι κάτι θα βρεθεί».

Σχετικά με το διάστημα μέχρι να βρεθεί η διάδοχη κατάσταση και πώς θα «τρέχει» ο Παναθηναϊκός, δήλωσε: «Θα πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Παύλο Γιαννακόπουλο γι' αυτό. Εγώ προσπαθώ να εξασφαλίσω την επόμενη μέρα».

Οσο για το αν ο Ομπράντοβιτς γνωρίζει σχετικά: «Τον θεωρώ μέλος της οικογένειάς μας και πολύ σύντομα σαν οικογένεια θα κάτσουμε να τα συζητήσουμε όλοι μαζί»

Τέλος, αναφέρθηκε και στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και στο αν είχε συμφωνήσει με Βγενόπουλο για αγορά της ΠΑΕ και στην πορεία ο Βγενόπουλος άλλαξε γνώμη: «Το κομμάτι της ΠΑΕ έχει κλείσει για μένα καιρό και από όσο γνωρίζω και για τον πατέρα μου και δεν θα ήθελα να ασχοληθώ. Τώρα υπάρχει ο κ. Γόντικας... ». Οσο για το τι είχε συμβεί τότε, αν όντως αθέτησε κάποια συμφωνία ο Βγενόπουλος, απάντησε: «Ο Παναθηναϊκός είναι σε μια δύσκολη περίοδο και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να δημιουργήσω περαιτέρω προβλήματα σε όσους τρέχουν τώρα την ομάδα».