Μπορεί σήμερα ολόκληρη η Ελλάδα να μιλά για την Άννα Κορακάκη, ύστερα από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στη σκοποβολή, ωστόσο δεν πάει πολύς καιρός από τότε που αθόρυβα και χωρίς βοήθεια ετοιμαζόταν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στο βάθρο στο Ρίο ντε Τζανέιρο η 20χρονη αθλήτρια της σκοποβολής- κατακτώντας αρχικά το χάλκινο μετάλλιο, πριν έρθει και το χρυσό- έγιναν γνωστές οι τρομακτικά δύσκολες συνθήκες στις οποίες προπονούνταν. Τώρα, μιλώντας στην «Καθημερινή», αποκαλύπτει και άλλα προβλήματα που αντιμετώπισε.

«Μέχρι να πάρω την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Νέων (2014) και να μας δώσει ρούχα η Ολυμπιακή Επιτροπή, αγόραζα μπλούζες και τύπωνα την ελληνική σημαία, ώστε να φοράω τα χρώματα της χώρας μου στον αγώνα», είπε η Κορακάκη.

Στην ίδια συνέντευξη, ο πατέρας και προπονητής της, Τάσος Κορακάκης, αποκάλυψε ότι η πρωταθλήτρια είχε ένα ατύχημα, μία εβδομάδα πριν από την αναχώρηση για το Ρίο, που θα μπορούσε να της κοστίσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες.

«Ηταν 16 Ιουλίου και είχαμε πάει για προπόνηση. Η Αννα μου ζήτησε να οδηγήσει το μηχανάκι και της είπα να μην το κάνει γιατί σε μία εβδομάδα φεύγαμε. Είναι όμως ατίθαση. Μέχρι να μαζέψω τα πράγματα και πριν προλάβω να τη σταματήσω, ανέβηκε επάνω. Ανοιξε απότομα το γκάζι και η μηχανή την πήρε από κάτω. Πάγωσα. Μου φώναζε να σηκώσω τη μηχανή κι εγώ έβλεπα τα αίματα να κυλάνε από τα πόδια της. Δεν μπορούσα να κουνηθώ. Οταν τη βοήθησα να σηλωθεί, πόναγε παντού. Το αριστερό χέρι δεν κινείτο. Μόνο το δεξί, αυτό που ρίχνει, δεν είχε πάθει ούτε γρατζουνιά. Πήγαμε στο νοσοκομείο και ευτυχώς δεν είχε σπάσει τίποτα. Ακόμη όλο το σώμα της είναι γεμάτο μώλωπες», αποκάλυψε ο Τάσος Κορακάκης στην «Καθημερινή».