Φάκελο σε βάρος του θρύλου του γερμανικού ποδοσφαίρου Φρανς Μπέκενμπαουερ για απάτη, ξέπλυμα χρήματος και εγκληματική κακοδιαχείριση έχουν ανοίξει οι ελβετικές εισαγγελικές Αρχές, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, που αποκάλυψε πρώτο την υπόθεση, η έρευνα εστιάζει σε ύποπτες πληρωμές που συνολικά υπερβαίνουν τα 10 εκατομμύρια φράγκα και συνδέονται με τον Μπεκεμπάουερ.

Οι πληρωμές φέρεται να έγιναν ανάμεσα στο 2002 και το 2005, δηλαδή πριν το Μουντιάλ που φιλοξένησε η Γερμανία το 2006. Υπενθυμίζεται πως η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ήδη εξετάζει τυχόν κρούσματα διαφθοράς στο διαγωνισμό για το Μουντιάλ του 2006.

Ο κ. Μπεκεμπάουερ ήταν ο επικεφαλής της γερμανικής ομάδας που διεκδίκησε και κέρδισε τη διοργάνωση. Ο ίδιος έχει αρνηθεί κάθε παράνομη ενέργεια.

Στην έρευνα φέρεται να εμπλέκονται τρία ακόμα στελέχη της γερμανικής αποστολής.

Εκπρόσωπος του ελβετικού υπουργείου Δικαιοσύνης απέφυγε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες του «Der Spiegel», υποσχόμενος όμως ότι οι Αρχές θα δώσουν περισσότερα στοιχεία στη δημοσιότητα εντός της ημέρας.