Εκδήλωση προς τιμήν των αθλητών που εκπροσώπησαν την ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (19/9) στο Ζάππειο.

 Κατά την διάρκεια της τελετής βραβεύτηκαν όλα τα μέλη της ελληνικής ομάδας από την Ολυμπιακή επιτροπή.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ χρέη παρουσίασης ανέλαβαν οι δημοσιογράφοι  Βαγγέλης Ιωάννου και Πόπη Τσαπανίδου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και την παρουσίαση της ελληνικής ομάδας. Εκπρόσωποι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής έδωσαν σε όλους τους εκπροσώπους μας ένα πλέξιγκλας πάνω στο οποίο υπήρχε ο κότινος και το σήμα της ΕΟΕ ενώ Ολυμπιονίκες του παρελθόντος παρέδωσαν στους αθλητές που πλασαρίστηκαν στην πρώτη οκτάδα μία διαφορετική πιο μεγάλη πλακέτα στην οποία, επίσης, υπήρχε ο κότινος.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο τέως βασιλίας Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ ως Ολυμπιονίκης, καθώς το 1960 είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης με το σκάφος του «Νηρεύς», με τον ίδιο να παρουσιάζεται ιδιαίτερα συγκινημένος κατά την διάρκεια της ομιλίας του.