Το κουβάρι της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο άρχισε να ξετυλίγεται και θα ...ξετυλίγεται για πολλές ακόμη ημέρες, καθώς αναμένονται νέες αποκαλύψεις για δεκάδες άτομα, που έχουν σχέση με το βρώμικο παρασκήνιο στο χώρο του ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της αθλητικής εφημερίδας «SPORTDAY», είναι στο τελικό στάδιο έρευνα που γίνεται από ΣΔΟΕ και ΕΥΠ και σύντομα θα απαγγελθούν κατηγορίες σε άλλα 87 άτομα (!) με ονόματα προέδρων, ποδοσφαιρικών ομάδων και μάνατζερ.

Η έρευνα αυτή αφορά 968 εμβάσματα από ελληνική τράπεζα προς χώρες της Ασίας με αντικείμενο παράνομο στοιχηματισμό, μετά από στοιχεία σε 74 αγώνες της Σούπερ Λίγκας και της Φούτμπολ λιγκ. Αυτή την στιγμή η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα Εφετών, Ισίδωρου Ντογιάκου.

Το πόρισμα της έρευνας αναμένεται, λόγω του καλοκαιριού, να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Αυγούστου, ενώ τα πρώτα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Εισαγγελική αρχή χαρακτηρίζονται ιδιαιτέρως σημαντικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ανάλυση των στοιχείων και κυρίως αυτών που συνέλεξε ο «υπερκοριός» της ΕΥΠ, διαπιστώνεται ότι τα άτομα που στοιχημάτιζαν στην Ασία όταν πλέον μπήκε παρουσιάστηκε πρόβλημα στην αποστολή κεφαλαίων μέσω τραπέζης, χρησιμοποίησαν δικό του άνθρωπο στις ασιατικές χώρες, ο οποίος διακινούσε τα χρήματα ακόμη και με βαλίτσα!

Να σημειώσουμε ότι για το θέμα του παράνομου στοιχηματισμού στην Μαλαισία ο ΓΓΑ Πάνος Μπιτσαξής έχει υποβάλει δύο αναφορές. Μία στις 15/5/2010 στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και μία την Τετάρτη 1/06/2011 στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», περίπου 100 πρόσωπα βρίσκονται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ στην υπόθεση των στημένων παιχνιδιών, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα «Real News» πέντε εκατομμύρια ευρώ έχουν βρεθεί σε λογαριασμό γιου παράγοντα το 2003, όταν ήταν μόνο 18 ετών! Παράλληλα, κορυφαίος μάνατζερ της Θεσσαλονίκης, διαθέτει λογαριασμό με 26 εκατομμύρια ευρώ!!


Πηγή: sportday/Real News/Ελευθεροτυπία