Πέντε μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι είναι έτοιμοι να πληρώσουν τα 45 εκατομμύρια ευρώ που προβλέπει η ρήτρα αποδέσμευσης του Νεϊμάρ, προκειμένου να αποκτήσουν το νέο μεγάλο ταλέντο του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου. Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της Σάντος, Λουίς Αλβάρο ντε Ολιβέιρα Ριμπέιρο, διευκρινίζοντας ότι οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι κινούνται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.

«Πρώτα ήρθαν σε εμάς και μας είπαν ότι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν τα 45 εκατομμύρια της ρήτρας. Ύστερα από αυτό, πλέον έχουν το δικαίωμα να μιλούν με τον ποδοσφαιριστή και τον μάνατζέρ του» δήλωσε ο Ριμπέιρο. Σύμφωνα με τον Τύπο της Βραζιλίας, οι πέντε ομάδες που έχουν ζητήσει επίσημα τον Νεϊμάρ είναι οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι και Άνζι Μαχάτσκαλα, ο πλούσιος ρωσικός σύλλογος, στον οποίο αγωνίζεται ο Ρομπέρτο Κάρλος.

Τα ονόματα των συλλόγων δεν επιβεβαίωσε, πάντως, ο Ριμπέιρο, ο οποίος σε συνέντευξή του προς τον τηλεοπτικό σταθμό ESPN υπογράμμισε ότι «δεν μπορώ να πω ποιες είναι οι πέντε ομάδες, γιατί έτσι είχαμε συμφωνήσει. Σε κάθε περίπτωση, είναι μερικές από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Μας ζήτησαν να διαπραγματευτούν με τον παίκτη και τους το επιτρέψαμε επειδή ενήργησαν σωστά, επικοινωνώντας πρώτα με τη Σάντος και χωρίς να προσπαθήσουν μέσω μάνατζερ ή των ΜΜΕ».