current views are: 2

7 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση03:57

Τσάμπιονς Λιγκ… μέρος 2ο: Βραδιά προκρίσεων και ευρωπαϊκής επιβίωσης!

Απόψε το βράδυ διεξάγεται το δεύτερο σκέλος της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων. Tα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα για τις προκρίσεις, αλλά αναμένονται μάχες για τη συνέχεια στο Europa League.

Δημοσίευση 03:57’

Απόψε το βράδυ διεξάγεται το δεύτερο σκέλος της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων. Tα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα για τις προκρίσεις, αλλά αναμένονται μάχες για τη συνέχεια στο Europa League.

Του Δημήτρη Δημητρόπουλου

Τελευταία βραδιά των ομίλων απόψε πριν το Τσάμπιονς Λιγκ μας αποχαιρετήσει και επιστρέψει τον Φεβρουάριο με τη “φάση των 16”.

Απόψε διαξάγονται οι αναμετρήσεις της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων 5-8. Πάμε να δούμε αναλυτικά τί συμβαίνει σε κάθε έναν από αυτούς:

Στον 5ο όμιλο τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει όσον αφορά την πρώτη και τη δεύτερη θέση, οι οποίες έχουν “καπαρωθεί” από Μονακό και Μπάγερ Λεβερκούζεν αντίστοιχα. Οι δυο πρώτες παίζουν μεταξύ τους σε ένα αδιάφορο παιχνίδι, ωστόσο στο έτερο ματς μεταξύ Τότεναμ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα γίνει μεγάλη μάχη για την κατάληψη της 3ης θέσης που δίνει το εισιτήριο για το Europa League. Οι Ρώσοι χρειάζονται οπωσδήποτε “διπλό” στο Λονδίνο για να ξεπεράσουν τα Σπιρούνια.

Για τον 6ο όμιλο, διεξάγεται το ντέρμπι της βραδιάς μεταξύ Ρεάλ και Ντόρτμουντ στη Μαδρίτη. Με νίκη οι γηπεδούχοι θα τερματίσουν πρώτοι, ενώ οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα δίνει στους Γερμανούς την πρωτιά του ομίλου. Αντίστοιχα, η Λέγκια Βαρσοβίας υποδέχεται τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και θέλει μόνο νίκη  για να την προσπεράσει και να πάρει την 3η θέση.

Στον 7ο όμιλο η Λέστερ έχει κάνει περίπατο εξασφαλίζοντας ήδη την πρωτιά. Οι Άγγλοι ταξιδεύουν στην Πορτογαλία για να αντιμετωπίσουν την Πόρτο, η οποία “καίγεται” για βαθμούς, παρ’ όλο που έχει διαφορά 2 πόντων από την 3η Κοπεγχάγη. Και αυτό γιατί σε περίπτωση που δεν νικήσει και οι Δανοί πάρουν το τρίποντο στην έδρα της τελευταίας και αδιάφορης Μπριζ, τότε θα είναι αυτοί που θα προκριθούν ως 2οι αφού υπερτερούν σε ισοβαθμία των Πορτογάλων.

Τέλος, στον 8ο όμιλο δεσπόζει το παιχνίδι Λιόν – Σεβίλλη. Οι Σεβιγιάνοι έχουν διαφορά 3 βαθμών από τους αντιπάλους τους και αυτό που επιζητούν σε πρώτη φάση είναι να μην χάσουν ώστε να προκριθούν ως 2οι.  Ακόμα, πάντως, και αν οι Γάλλοι νικήσουν, πρέπει να το κάνουν με διαφορά δυο τερμάτων ώστε να υπερτερήσουν στην ισοβαθμία. Η Σεβίλλη έχει κάποιες ελάχιστες πιθανότητες να τερματίσει πρώτη, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει αφενός να νικήσει και αφετέρου στο άλλο παιχνίδι η Γιουβέντους να χάσει εντός έδρας από την ουραγό και αδιάφορη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Όλα τα παιχνίδια της βραδιάς ξεκινούν στις 21.45.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα και οι βαθμολογίες:

5ος Όμιλος

1. Μονακό 11 (9-4)

2. Λεβερκούζεν 7 (5-4)

3. Τότεναμ 4 (3-5)

4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3 (4-8)

Τότεναμ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Λεβερκούζεν – Μονακό

6ος Όμιλος

1. Ντόρτμουντ 13 (19-7)

2. Ρεάλ 11 (14-8)

3. Σπόρτινγκ 3 (5-7)

4. Λέγκια 1 (8-24)

Λέγκια – Σπόρτινγκ

Ρεάλ – Ντόρτμουντ

 

7ος Όμιλος

1. Λέστερ 13 (7-1)

2. Πόρτο 8 (4-3)

3. Κοπεγχάγη 6 (5-2)

4. Μπριζ 0 (2-12)

Πόρτο – Λέστερ

Μπριζ – Κοπεγχάγη

 

8ος Όμιλος

1. Γιουβέντους 11 (9-2)

2. Σεβίλλη 10 (7-3)

3. Λιόν 7 (5-3)

4. Ντίναμο Ζάγκρεμπ 0 (0-13)

Λιόν – Σεβίλλη

Γιουβέντους – Ντίναμο Ζάγκρεμπ

 

*Με μαυρισμένα γράμματα, οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση

 


σχετικα αρθρα