Το αργότερο μέχρι την Τρίτη, ο Ηλίας Ζούρος θα έχει ανακοινώσει τα ονόματα των διεθνών παικτών που θα απαρτίσουν την αποστολή για την προετοιμασία της Εθνικής εν όψει του Ευρωμπάσκετ (31/8-18/9). Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μέσα στις κλήσεις του Ομοσπονδιακού τεχνικού, θα βρίσκονται τόσο ο Βασίλης Σπανούλης, όσο και ο Γιάννης Μπουρούσης. Αντίθετα, εκτός θα μείνουν οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Θοδωρής Παπαλουκάς και Κώστας Τσαρτσαρής.

Από τη μία ο Σπανούλης έκανε ολιγοήμερο... μήνα του μέλιτος και πλέον συνεχίζει εντατική θεραπεία για να ξεπεράσει το πρόβλημα στους προσαγωγούς. Από την άλλη, ο Μπουρούσης, παρά το πρόσφατο θέμα που προέκυψε γύρω από το όνομα του και αφορά σε υπόθεση αναβολικών, ο Ηλίας Ζούρος, δήλωσε ότι μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο, ο 27άχρονος σέντερ είναι καθαρός.

Η αποστολή αναμένεται να συγκεντρωθεί μετά τις 15 Ιουλίου αρχικά για εξετάσεις και στις 20 Ιουλίου θα αναχωρήσει για προετοιμασία στο Καρπενήσι. Η προετοιμασία περιλαμβάνει τουλάχιστον δώδεκα φιλικά, ενώ σίγουρη είναι η συμμετοχή σε τουρνουά στην Κύπρο (5-7 Αυγούστου) με αντιπάλους την Ιταλία, το Ισραήλ και τη Ρωσία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα λάβει μέρος σε δύο δυνατά τουρνουά σε Ιταλία και Γερμανία, όπου πέρα από τα συγκροτήματα των δύο χωρών θα αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων και την Τουρκία.

Οι τελευταίες πρόβες, όπως πάντα, θα γίνουν στο τουρνουά «Ακρόπολις-Eurobank», που πιθανότατα θα γίνει 23-25 Αυγούστου με τη συμμετοχή Μαυροβουνίου (αντίπαλος στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ), Βουλγαρίας και Ιταλίας.

Οι πιθανοί παίκτες (17 ή 18) που θα καλέσει ο Έλληνας προπονητής είναι οι: Σπανούλης, Ζήσης, Καλάθης, Βασιλειάδης, Περπέρογλου, Καϊμακόγλου, Παπανικολάου, Φώτσης, Μπουρούσης, Μαυροκεφαλίδης, Σχορτσανίτης, Βουγιούκας, Κουφός και Μαυροειδής (θεωρούνται σίγουροι), ενώ στην προεπιλογή δεν αποκλείεται να βρίσκονται και οι: Σλούκας, Μάντζαρης, Παππάς, Πατ Καλάθης, Πρίντεζης και Μπράμος.


Πηγή: in.gr