Ο Ερνέστο Βαλβέρδε τόνισε στον Βαγγέλη Μαρινάκη πως δεν θέλει τον Γιώργο Τζαβέλλα στο ρόστερ του και άναψε... κόκκινο στο ενδεχόμενο να προχωρήσει η μεταγραφή. Καλυμμένος δηλώνει ο Ισπανός τεχνικός με τους Χοσέ Χολέμπας και Ιβάν Μαρκάνο στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε συνάντηση το βράδυ της Δευτέρας (4/7) με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον Ισπανό τεχνικό να ξεκαθαρίζει στον πρόεδρο της πειραϊκής ΠΑΕ πως είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο προσθήκης του Γιώργου Τζαβέλλα στην ομάδα του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα η μεταγραφή του 24χρονου διεθνή, ο οποίος ανήκει στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, να "χαλάσει" οριστικά.

Ο Ολυμπιακός φέρεται να είχε έρθει πολύ κοντά σε συμφωνία τόσο με την πλευρά του Γιώργου Τζαβέλλα, όσο και με την γερμανική ομάδα, ώστε να προχωρήσει η μεταγραφή και αυτό που περίμεναν στην πειραϊκή ΠΑΕ ήταν η εισήγηση του Ερνέστο Βαλβέρδε. Τελικά, όμως, ο Ισπανός τεχνικός άναψε... κόκκινο στο ενδεχόμενο προσθήκης του 24χρονου διεθνή, με αποτέλεσμα το "deal" να "χαλάσει", με τον πρόεδρο των Πρωταθλητών Ελλάδας να σέβεται την απόφαση του "Βάσκου" προπονητή.

Το σκεπτικό του Βαλβέρδε για Μαρκάνο και Χολέμπας

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αισθάνεται "γεμάτος" με τους Χοσέ Χολέμπας και Ιβάν Μαρκάνο στο ρόστερ του για την θέση του αριστερού μπακ, κάτι το οποίο τόνισε στον Βαγγέλη Μαρινάκη, έχοντας συγκεκριμένους λόγους και το εξής σκεπτικό: καταρχάς οι δύο ποδοσφαιριστές μπορούν να αγωνιστούν σε δύο θέσεις. Ο Ελληνογερμανός είτε σαν μπακ, είτε σαν χαφ-εξτρέμ όποτε χρειαστεί, ενώ ο Ισπανός μπορεί να παίξει με άνεση τόσο ως ακραίος αμυντικός, όσο και σαν στόπερ. Πρόκειται για παίκτες "πασπαρτού" και ο "Βάσκος" λατρεύει να δουλεύει με τέτοιους ποδοσφαιριστές.

Επίσης, ο Ερνέστο Βαλβέρδε ήθελε να έχει ένα δίδυμο παικτών για την θέση του αριστερού μπακ, που ο ένας θα έχει μεγαλύτερη έφεση στην επίθεση, όπως ο Χολέμπας και ο άλλος περισσότερο έφεση στην άμυνα, όπως ο Μαρκάνο. Διότι αναλόγως την κρισιμότητα ενός αγώνα, το επίπεδο της αναμέτρησης, την εξέλιξη ενός παιχνιδιού, θα χρησιμοποιεί έναν εκ των δύο. Για παράδειγμα, αν θέλει να "δέσει" την άμυνα του είτε σε ματς Champions League, είτε σε εγχώρια διοργάνωση, θα χρησιμοποιήσει τον Ισπανό περισσότερο, ενώ αν θέλει να "χτυπήσει" μπροστά θα λειτουργήσει με τον Ελληνογερμανό, καθώς ο Χοσέ αρέσκεται στο να κάνει κούρσες στην επίθεση, σε αντίθεση με τον Ιβάν ο οποίος είναι περισσότερο προσηλωμένος στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Όποτε κριθεί αναγκαίο, βέβαια, υπάρχει το ενδεχόμενο οι δύο παίκτες να χρειαστεί και να συνεργαστούν στην αριστερή πλευρά, είτε με τον Χολέμπας ως αριστερό χαφ-εξτρέμ και τον Μαρκάνο ως μπακ στα μετόπισθεν, είτε με τον Χοσέ ως ακραίο αμυντικό και τον Ιβάν ως στόπερ, αναλόγως το τι πλάνο θα έχει στο μυαλό του ο προπονητής Ερνέστο Βαλβέρδε. Επίσης, αναμένεται να ανέβει στην πρώτη ομάδα των Πρωταθλητών Ελλάδος και ο νεαρός αριστερός μπακ, Γιώργος Βαλεριάνος, ο οποίος προέρχεται από τα "σπλάχνα" του Ολυμπιακού.


Πηγή: www.redplanet.gr