Η ΠΑΕ ΑΕΚ παρουσίασε σήμερα τους Ισπανούς Χουάν Κάλα και Χοσέ Κάρλος, η απόκτηση των οποίων ανακοινώθηκε και επίσημα από την «κιτρινόμαυρη» εταιρεία. Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του «Δικεφάλου» θα φορούν τη φανέλα της ομάδας για την προσεχή σεζόν (σ.σ. ο Κάλα είναι δανεικός από τη Σεβίλη, ενώ ο Κάρλος υπέγραψε συμβόλαιο για 1+1 χρόνο) και στις δηλώσεις τους τόνισαν, μεταξύ άλλων, ότι η παρουσία του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της Ένωσης ήταν σημαντικός παράγοντας για να έρθουν στην ομάδα, ενώ εξέφρασαν την ευχή η παρουσία τους στην ΑΕΚ να συνδυαστεί με τίτλους. «Είναι πολύ σημαντικό γεγονός ότι ο προπονητής μας ήθελε στην ομάδα και μας γνώριζε. Αυτό ήταν ένα στοιχείο, αλλά ρόλο έπαιξε και η επικοινωνία με τη διοίκηση και τον τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ. Μίλησα με τον κ. Χιμένεθ μόνο μία φορά. Μου ανέφερε πως η ομάδα κατέκτησε το Κύπελλο και πως θα λάβει μέρος στο Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό ήταν ένα σημαντικό κίνητρο για να έρθω» τόνισε μεταξύ άλλων ο Κάλα, ενώ ο Κάρλος επισήμανε: «Η παρουσία του Χιμένεθ ήταν καταλυτικός παράγοντας. Έχουμε συνεργαστεί και χαίρομαι που θα συνεργαστούμε ξανά. Θέλω να ανταποκριθώ σε αυτά που θα ζητήσει ο προπονητής από μένα. Δεν χρειάστηκε να μου πει πολλά πράγματα ο κ.Χιμένεθ. Ήταν ευκαιρία για μένα να έρθω σε μία σημαντική ομάδα, να μου δοθούν ευκαιρίες να παίξω και να εξελιχθώ σαν ποδοσφαιριστής».

Όσον αφορά τους στόχους τους με την ΑΕΚ, οι δύο παίκτες έκαναν λόγο για την κατάκτηση κάποιου τίτλου. «Φυσικά στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μακάρι να πανηγυρίσουμε ξανά και το Κύπελλο και να κάνουμε μία καλή πορεία στην Ευρώπη» είπε ο Χοσέ Κάρλος, ενώ ο Χουάν Κάλα πρόσθεσε: «Η ΑΕΚ ήταν πολλά χρόνια μακριά από τους τίτλους και επέστρεψε στις επιτυχίες με τον Χιμένεθ στον πάγκο της. Θα δώσουμε το 100% για να πάρουμε κάποιον τίτλο».

Σε ερώτηση γιατί υπέγραψε μόνο για ένα χρόνο στην ΑΕΚ, ο Κάρλος είπε: «Ήθελα να δω πώς θα εξελιχθεί αυτός ο πρώτος χρόνος, καθώς αγωνίζομαι για πρώτη φορά μακριά από την Ισπανία. Αν δω μετά από αυτό το χρόνο πως όλα είναι καλά και είναι όλοι ευχαριστημένοι, ίσως γίνει κάτι το επόμενο καλοκαίρι». Επίσης, κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του προέδρου της ΑΕΚ, Σταύρου Αδαμίδη, ότι θα είναι ο αντικαταστάτης του Νάτσο Σκόκο, και τόνισε: «Δεν γνωρίζω τον Σκόκο. Δεν ήρθα για να αντικαταστήσω κανέναν, αλλά για να παίξω καλά, να βοηθήσω την ομάδα και να εξελιχθώ».

Μετά την παρουσίασή τους οι δύο παίκτες αναχώρησαν για την Ισπανία, ωστόσο θα επιστρέψουν στην Ελλάδα για την προετοιμασία της ΑΕΚ, που αρχίζει στις 14 Ιουλίου.