Παραδόθηκε σήμερα στις διωκτικές αρχές ο πρώην υπάλληλος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Ιωάννης Παπαδόπουλος, που καταζητείτο για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων. Ο κ. Παπαδόπουλος, που οδηγήθηκε ενώπιον του 9ου Τακτικού Ανακριτή, ο οποίος διενεργεί την ανάκριση για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώ μετά το τέλος της απολογίας του αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισής του ανά τακτά χρονιά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο αναμένεται να παραδοθεί και ο προπονητής ποδοσφαίρου, Γιάννης Παπακώστας, που επίσης καταζητείται για την ίδια υπόθεση.

Στο μεταξύ, μείωση της εγγυοδοσίας που του έχει επιβληθεί, ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα, Σταύρος Ψωμιάδης. Υπενθυμίζεται ότι η εγγυοδοσία του κ. Ψωμιάδη ανέρχεται στο ποσό των 250.000 ευρώ και στην υποθήκη ακινήτου ύψους 550.000 ευρώ.

Παράλληλα, συνεδριάζει από το πρωί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, όπου συζητείται το θέμα επικύρωσης της εισαγγελικής διάταξης για την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στους 68 κατηγορούμενους για την υπόθεση των "στημένων" αγώνων. Περίπου 20 άτομα έχουν προσέλθει για αυτοπρόσωπη εμφάνιση, μεταξύ των οποίων οι ποδοσφαιριστές Αβραάμ Παπαδόπουλος και Κώστας Μενδρινός, οι οποίοι ζήτησαν την άρση της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς πρέπει να μεταβούν στο εξωτερικό για προετοιμασία με τις ομάδες τους.

Τέλος, την Πέμπτη 7 Ιουλίου, έχει κληθεί για αυτοπρόσωπη εμφάνιση ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης.