Οι Ανδρέας Φάκος και Μανώλης Αντωνακάκης αναμένεται να προβούν σε πειθαρχικές διώξεις για τα στημένα παιχνίδια μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενώ σήμερα παραδόθηκε και ο Γιάννης Παπακώστας. Όπως αναμενόταν, παραδόθηκε το πρωί της Τετάρτης στις Αρχές ο Γιάννης Παπακώστας και τέθηκε στη διάθεση του τακτικού ανακριτή και πλέον ο μόνος ασύλληπτος παραμένει ο Μάκης Ψωμιάδης, ενώ η ώρα της απονομής ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης για την υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια πλησιάζει. Όπως όλα δείχνουν την Παρασκευή (08/07) οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ θα ασκήσουν τις πρώτες διώξεις.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, τα πρώτα "ραβασάκια" των Ανδρέα Φάκου και Μανώλη Αντωνακάκη θα αφορούν πρόσωπα και ομάδες που έχουν συνδεθεί στην λίστα με τα 15 άτομα για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Στη συνέχεια θα διαβιβαστούν στις πειθαρχικές επιτροπές της Super League και της Ενωσης Football League ώστε να αποφασίσουν τις τιμωρίες. Σε περίπτωση εφέσεων, τότε θα εκδικαστούν από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ.

Όσον αφορά τις ποινές, οι παράγοντες κινδυνεύουν με εφ’ όρου ζωής  απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας σε σχέση με το ποδόσφαιρο, ενώ οι ομάδες μπορούν να αντιμετωπίσουν μέχρι και τον υποβιβασμό.

Τέλος, σχετικά με τους υπόλοιπους 68, θα ασκηθούν διώξεις μόνο αν κριθεί επιβεβλημένο, σε μια διαδικασία που θα "τρέξει" παράλληλα με αυτή της ανάκρισης από τις Αρχές.Πηγή: sport24.gr-newpost.gr