Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μείνουν εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων οι ελληνικές ομάδες ποδοσφαίρου ή ακόμη και να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα τον Σεπτέμβριο, άφησε ο υπουργός Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνος μιλώντας σε συνεδρίαση του ΚΤΕ Αθλητισμού. Όπως είπε «αν διαπιστωθούν προσπάθειες κουκουλώματος (σσ: των υποθέσεων με τα στημένα παιχνίδια) είτε από την ΕΠΟ είτε από την ΟΥΕΦΑ τότε θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο που διαθέτουμε και δεν θα διστάσουμε να αποκλείσουμε μόνοι μας τις ελληνικές ομάδες από την Ευρώπη ή και να αναβάλλουμε την έναρξη του πρωταθλήματος πέραν του Σεπτεμβρίου».
Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα το οποίο όπως είπε ο υπουργός Πολιτισμού θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί εντός του καλοκαιριού.

Το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπει την αλλαγή στο καταστατικό και στον τρόπο λειτουργίας των συνδέσμων φιλάθλων και των λεσχών των ποδοσφαιρικών ομάδων καθώς και την καθιέρωση ηλεκτρονικού εισιτηρίου για την είσοδο στα γήπεδα.
Σε ό,τι αφορά τους συνδέσμους ο κ. Γερουλάνος είπε ότι θα προτείνει την αναστολή της λειτουργίας τους για περίοδο ενός έτους έως ότου προσαρμοστούν στο νέο νομικό καθεστώς.

Χαρακτηριστικός ήταν μεταξύ άλλων ο διάλογος μεταξύ του υπουργού Πολιτισμού και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Σ. Εμινίδη ο οποίος επεσήμανε ότι «ο Ερντογάν καθάρισε το ποδόσφαιρο στην Τουρκία μέσα σε μια εβδομάδα».

Ο κ. Γερουλάνος απάντησε ότι στην Τουρκία η κυβέρνηση παρενέβη στο έργο της δικαιοσύνης και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση για αντίστοιχες παρεμβάσεις στην Ελλάδα.


πηγή: Tovima.gr