Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαΐδης, αναφέρθηκε στον χώρο του «παρασκηνίου» που δρούσε και εξακολουθεί να δρα στον χώρο του ποδοσφαίρου, τονίζοντας ότι «κάτι φαίνεται ότι πάει να καθαρίσει, θα είναι όνειρο εάν καθαρίσει αυτή η κατάσταση» μιλώντας στην εκπομπή ης ΝΕΤ, «Το Κουτί της Πανδώρας», που προβλήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε προσωπικό περιστατικό που έζησε πριν από 5 χρόνια, χωρίς, ωστόσο, να κατονομάσει τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης: «Ενας πολύ διάσημος από τον χώρο του ποδοσφαίρου ζήτησε, μέσω κοινού γνωστού μας, το 2006, να συναντηθούμε. Προσωπικά προσπάθησα να το αποφύγω και το εκμυστηρεύτηκα στον δικηγόρο κ. Οικονομόπουλο. Τελικά η συνάντηση έγινε στις 12 το βράδυ, στο σπίτι του κοινού γνωστού μας. Πραγματικά σοκαρίστηκα από αυτά που άκουσα. Επί 3 ώρες ο άνθρωπος αυτός έκοβε βόλτες και μου είπε πως στηνόταν το πρωτάθλημα από το 1996 έως το 2003. Τα πάντα, αμφιβάλλω εάν παίχτηκαν παιχνίδια στα ίσια. Ο άνθρωπος αυτός εκπροσωπούσε το σύστημα και με έκλεβε εμένα, τον κόσμο, τους ποδοσφαιριστές, όλους. Προσπάθησα με τον δικηγόρο που προανέφερα να κάνουμε κάτι, αλλά επειδή δεν εμπιστευόμουν τις ελληνικές Αρχές, επιχείρησα να βρω άκρη μέσω εταιρείας στην Αγγλία. Η ιστορία αυτή θα κόστιζε από 600.000 ευρώ έως 2 εκ. χωρίς να μου εγγυούνται αποτελέσματα. Ετσι το αφήσαμε…»

Στη συνέχεια ο πρώην άσος της ΑΕΚ κατηγόρησε τους πολιτικούς θεωρώντας ότι έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης: «Βγαίνουν πολιτικοί και υπερασπίζονται ομάδες, δηλαδή, τον εαυτό τους, προκειμένου να τους ξαναψηφίσει ο κόσμος. Δεν τους νοιάζει εάν στη μέση υπάρχει το άδικο. Μιλάμε για τραγικό φαινόμενο».

«Οι οπαδοί είναι τα θύματα, τους γεννούν ελπίδες, ενώ το σύστημα γενικότερα γνωρίζει ποιοι κρύβονται πίσω από όλα αυτά που γίνονται. Οι ομάδες την πληρώνουν στο τέλος και κατ΄ επέκταση και οι οπαδοί», είπε ακόμη ο Ντέμης Νικολαΐδης και πρόσθεσε: «Ο στόχος πρέπει να είναι ένας και μοναδικός. Να εξολοθρευτεί η μαφία του ποδοσφαίρου. Ετσι όπως είναι τώρα δομημένο το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να το κάνει από μόνο του. Χρειάζεται κρατική βοήθεια, βοήθεια από την UEFA, δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι έτσι όπως είναι στημένο το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να γίνει κάτι προς τη σωστή κατεύθυνση».

Στην εκπομπή μίλησε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος αναφέρθηκε στις απειλές που δέχτηκε στο παρελθόν: «Δεν είναι ότι πιο ευχάριστο να σε απειλούν. Άλλες τις κατήγγειλα, άλλες τις πέρασα στο ντούκου. Μπορεί κι εγώ με τη στάση μου να έδωσα λίγο αέρα παραπάνω σε κάποιους», ενώ χαρακτήρισε πετυχημένο τον θεσμό του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα: «Υπήρχαν ατέλειες, αλλά για πρώτη χρονιά νομίζω ότι πήγε καλά και επίσης νομίζω ότι παίζει σημαντικό ρόλο».