ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αποκαλυπτικός Πατέρας

Δημοσίευση 8 Δεκεμβρίου 2010, 10:25 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αποκαλυπτικός Πατέρας
Facebook Twitter Whatsapp

Για όλους και για όλα μίλησε ο Νικόλας Πατέρας. Τι είπε για την πορεία της πολυμετοχικότητας, για τη χαλαρότητα στο διάστημα της απουσίας του και τόνισε χαρακτηριστικά: «Σιγά τις μεταγραφές του Ολυμπιακού».

Για όλους και για όλα μίλησε ο Νικόλας Πατέρας. Τι είπε για την πορεία της πολυμετοχικότητας, για τη χαλαρότητα στο διάστημα της απουσίας του και τόνισε χαρακτηριστικά: «Σιγά τις μεταγραφές του Ολυμπιακού».

Ο Νικόλας Πατέρας στη συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. των παλαιμάχων του Παναθηναϊκού μίλησε για τα πάντα. Από τη μεταβίβαση των μετοχών και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που επίκειται το καλοκαίρι, μέχρι τον Σίντεϊ Γκοβού και τις μεταγραφές… του Ολυμπιακού.

Οι παλαίμαχοι με τον νέο τους πρόεδρο, Βασίλη Κωνσταντίνου, αλλά και τους Αντώνη Αντωνιάδη, Τότη Φυλακούρη, Βαγγέλη Πανάκη, Γιώργο Γονιό, Νίκο Τζουνάκο, Γιάννη Βονόρτα, Κώστα Αθανασόπουλο και Δήμο Κάβουρα είχαν πολλές ερωτήσεις να θέσουν στον πρόεδρο του «τριφυλλιού» και κατάφεραν μάλιστα να βγάλουν και αρκετές ειδήσεις.

Η μεγάλη είδηση βέβαια ήταν αυτή για το μέλλον της πολυμετοχικότητας. Οι παλαίμαχοι ρώτησαν για τις εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα της μεταβίβασης μετοχών από την οικογένεια Βαρδινογιάννη στους Βγενόπουλο και Πατέρα.

Ο Νικόλας Πατέρας αποκάλυψε ότι το ποσοστό μετοχών που θα έχουν αυτός με τον Ανδρέα Βγενόπουλο έχει πέσει από αυτό που είχε αρχικά ανακοινωθεί το καλοκαίρι. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού είπε τα εξής: «Πάμε καλά. Θα δούμε πως θα μοιραστεί το ποσοστό. Πιθανότατα ο Βαρδινογιάννης θα πέσει στο 30%, ο Βγενόπουλος θα πάει στο 25%, εγώ στο 10%, ο Παύλος στο 5%, ο Ερασιτέχνης μένει στο 10% και οι υπόλοιποι μέτοχοι θα φτάσουν στο 20%».

Στη συνέχεια έδωσε απαντήσεις σχετικά με τις φήμες για την οικονομική κατάσταση του Παναθηναϊκού, αλλά και για το έλλειμμα της ομάδας.

«Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια για να μειώσουμε τα έξοδα γιατί περιμέναμε περισσότερα έσοδα από το Τσάμπιονς Λιγκ. Υπήρχαν υπερβολικοί μισθοί που δεν δικαιολογούνταν και ειδικά αυτή την περίοδο θα έλεγα ότι είναι πρόκληση. Υπάλληλος έπαιρνε 12.000 ευρώ το μήνα. Παραλογισμός», είπε ο πρόεδρος της πράσινης ΠΑΕ και συνέχισε: «Κόψαμε από μισθούς στην ΠΑΕ και στην Παιανία. Μέχρι το καλοκαίρι τελικά δεν θα έχουμε πρόβλημα. Μετά θα βάλουμε χρήματα και θα κάνουμε καλές μεταγραφές».

Στη συνέχεια η κουβέντα επικεντρώθηκε στο αγωνιστικό κομμάτι με τους παλαίμαχους να δηλώνουν την ικανοποίηση τους για την θέση της ομάδας αλλά όχι και για τις εμφανίσεις της.

Ο Νίκος Πατέρας συμμερίστηκε την ανησυχία τους όμως τόνισε ότι έγιναν λάθη κατά το διάστημα της απουσίας του.

«Τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα», ξεκίνησε ο Πατέρας και συνέχισε: «Το καλοκαίρι δημιουργήθηκε ένα κενό στο διάστημα που έλλειπα και εκεί φάνηκε ότι έγινε ζημιά. Χαλάρωσαν τα πράγματα. Έφυγαν λάθος παίκτες. Προσπαθούμε μέσα από τις αλλαγές και του προπονητή και του τιμ να κάνουμε κάτι καλό για τη συνέχεια. Παράπονο από τον Νιόπλια δεν έχω, αλλά φάνηκε ότι τελικά δεν έκανε για τον Παναθηναϊκό. Φέραμε τον καλύτερο προπονητή που κυκλοφορούσε αυτή την περίοδο. Έχουμε και το παρασκήνιο απέναντι μας. Βλέπετε πάλι πρόσωπα του παρελθόντος να έχουν πιάσει πάλι δουλειά».

Στη συνέχεια η συζήτηση πήγε στον Σίντεϊ Γκοβού με τους παλαίμαχους να ζητούν από τον Πατέρα ακόμη και να λύσει το συμβόλαιο του γάλλου.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού παραδέχθηκε ότι υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο όμως τελικά αποφασίστηκε να επανεξεταστεί το ζήτημα το καλοκαίρι, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλιθούν και άλλοι παίκτες να μειώσουν το συμβόλαιο τους.

Αναλυτικά τα όσα είπε για τον Γκοβού:

«Κι εμείς εξετάσαμε όλα τα ενδεχόμενα. Δεν είναι εύκολο να λυθεί ένα τέτοιο συμβόλαιο. Κατ’ αρχάς του κάναμε σημαντική μείωση στις αποδοχές. Το καλοκαίρι θα το επανεξετάσουμε. Αν δεν αλλάξει πρόσωπο θα φύγει».

Η συζήτηση συνεχίστηκε με σχολιασμό των μεταγραφών που θα κάνει ο Παναθηναϊκός αλλά και των μεταγραφών που έκανε ο… Ολυμπιακός.

Ο Νίκος Πατέρας ήταν φειδωλός για τις μεταγραφές του Παναθηναϊκού λέγοντας ότι περιμένουν τις εντολές του προπονητή για να κινηθούν ανάλογα. Δεν ήταν τόσο κρατημένος πάντως όσον αφορά τις μεταγραφές του μεγάλου αντιπάλου: «Σίγα τις μεταγραφές του Ολυμπιακού, στο τέλος εμείς θα πάρουμε το νταμπλ» φέρεται να είπε ο ισχυρός άνδρας  της πράσινής ΠΑΕ ενώ στη συνέχεια μίλησε για τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Ο Μαρινάκης είναι φίλος μου, αλλά οι ομάδες είναι άλλη δουλειά. Ο καθένας κοιτάει τη δική του ομάδα. άλλο φιλία, άλλο ομάδα. και ο Βαρδινογιάννης είναι φίλος μου, αλλά για τον Παναθηναϊκό τσακωθήκαμε. Θέλουμε να μείνει μαζί μας».

Η συζήτηση τελείωσε με μια αναφορά στα τεκταινόμενα του ερασιτέχνη. Ο Νίκος Πατέρας αποκάλυψε ότι αρκετοί θέλουν να επενδύσουν στον ερασιτέχνη, όμως τα χρέη του τους αποθάρρυναν.

«Πρέπει καθένας ισχυρός οικονομικά Παναθηναϊκός να αναλάβει ένα τμήμα και να το απογειώσει. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να παραδοθεί καθαρός ο ερασιτέχνης. Σε κάθε τμήμα υπάρχουν μεγάλα χρέη. Πρέπει ο Θανάσης να τα ρυθμίσει και μετά θα βρεθούν πολλοί ενδιαφερόμενοι. Και ο Βγενόπουλος ήθελε να πάρει την ξιφασκία και άλλοι ήθελαν να μπουν αλλά με τα χρέη έκαναν πίσω.

Στο τέλος ο Νίκος Πατέρας έδειξε έμπρακτα πόσο κοντά είναι στους παλαίμαχους του Παναθηναϊκού και πόσο θέλει να τους έχει δίπλα του: «Σας δίνω το κινητό μου τηλέφωνο ότι θέλετε να με βρίσκετε. Επίσης αν κάποιοι από εσάς είναι προπονητές και θέλουν να βοηθήσουν ας μιλήσουν με τον Αντωνίου για να συνεργαστούμε στην ακαδημία», είπε ο πρόεδρος του Τριφυλλιού.