ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης από Πατέρα

Δημοσίευση 19 Δεκεμβρίου 2010, 10:53 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης από Πατέρα
Facebook Twitter Whatsapp

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Νικόλας Πατέρας, μέσω επίσημων δηλώσεών του, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του... τονίζοντας "δεν θα γίνω συνένοχος..." και προειδοποιεί ν' αποχωρήσει αν δεν αλλάξουν συμπεριφορά οι οπαδοί και δεν υπάρξει ομόνοια.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Νικόλας Πατέρας, μέσω επίσημων δηλώσεών του, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του... τονίζοντας "δεν θα γίνω συνένοχος..." και προειδοποιεί ν' αποχωρήσει αν δεν αλλάξουν συμπεριφορά οι οπαδοί και δεν υπάρξει ομόνοια.

Το ενδεχόμενο αποχώρησής του από τον προεδρικό θώκο φέρεται να θέτει με επίσημη δήλωση του ο Νικόλας Πατέρας.
"Δεν έχει ούτε λογική ούτε νόημα να συνεχίσω να ασκώ καθήκοντα Προέδρου όταν δεν υπάρχει ομόνοια και συσπείρωση μεταξύ της διοίκησης, της ομάδας και των φιλάθλων" τονίζει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του "τριφυλλιού".

Η δήλωση αναλυτικά
"Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα ενότητας του Γιάννη Βαρδινογιάννη το Σεπτέμβρη, μαζί με τον Ανδρέα Βγενόπουλο και επιστρέψαμε συμμετέχοντας στην αύξηση κεφαλαίου, γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να λύσουμε γρήγορα πολλά προβλήματα και να ξεπεράσουμε σοβαρές δυσκολίες. Για να έχει ωστόσο αντίκρυσμα αυτή η προσπάθεια υπάρχει μια προϋπόθεση: η ενότητα σε όλα τα επίπεδα (διοίκηση, ομάδα, φίλαθλοι) όχι μόνο στα λόγια, αλλά και με πράξεις. Αυτή η ενότητα είναι τόσο ζωτικής σημασίας σήμερα, όσο καθοριστική υπήρξε την προηγούμενη διετία.
Αποκαταστάθηκε η ηρεμία μετά από μια πολύχρονη αναταραχή στη σχέση των φιλάθλων με τη διοίκηση και αποτέλεσμα όλης αυτής της κοινής προσπάθειας ενότητας της τελευταίας διετίας ήταν να επιστρέψει η ομάδα στις επιτυχίες, να κερδίσει το σεβασμό όλων και να κατακτήσει το περσινό Πρωτάθλημα και Κύπελλο.
Και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και ο Ανδρέας Βγενόπουλος και οι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος  και οι υπόλοιποι μέτοχοι ανέλαβαν τη δέσμευση ότι μαζί θα πορευόμασταν για το καλό του Παναθηναϊκού.
Καμιά όμως προσπάθεια δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας αν οι φίλαθλοι δεν είναι αρωγοί και δεν στηρίζουν τη διοίκηση και την ομάδα. Τις τελευταίες αγωνιστικές γίναμε μάρτυρες καταστάσεων που δεν τιμούν το Σύλλογό μας με συνέπεια η ομάδα μας να τιμωρηθεί για επεισόδια εκτός γηπέδου με αποκορύφωμα τη χθεσινή εισβολή φιλάθλων στο γήπεδο μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου.
Θεωρώ ότι δεν έχει ούτε λογική ούτε νόημα να συνεχίσω να ασκώ καθήκοντα Προέδρου όταν δεν υπάρχει ομόνοια και συσπείρωση μεταξύ της διοίκησης, της ομάδας και των φιλάθλων, όταν λείπει δηλαδή η βασική προϋπόθεση της επιτυχίας.
Έχω αποδείξει έμπρακτα την αγάπη μου για τον Παναθηναϊκό και αφιέρωσα, παραμερίζοντας προσωπικούς εγωισμούς,  χρόνο και χρήμα, στην πιο δύσκολη εποχή για το Σύλλογο, προκειμένου να υλοποιήσουμε τους στόχους μας.
Δεν θα γίνω όμως συνένοχος, σε καταστάσεις που όχι μόνο δεν τιμούν το Σύλλογό μας, αλλά και υπονομεύουν ευθέως κάθε προοπτική επιτυχίας".