ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φερέιρα: "Το ρόστερ μας είναι αξιόμαχο"

Δημοσίευση 14 Φεβρουαρίου 2011, 05:18 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Φερέιρα: "Το ρόστερ μας είναι αξιόμαχο"
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Παναθηναϊκού, τόνισε στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ότι...

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Παναθηναϊκού, τόνισε στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ότι...

..."ο Παναθηναικός έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι. Οι παίκτες αξίζουν συγχαρητήρια. Όλοι γνωρίζετε ότι προερχόμαστε από μία σειρά δύσκολων αγώνων. Πολλοί είχαν μία βαριά σειρά πέντε αγώνων σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Σπυρόπουλος ήταν τιμωρημένος. Μέσα σε δύο μέρες δεν είχαμε τον Ζιλμπέρτο, τον Νίνη, τον Μαρίνο. Επίσης ο Λάζαρος έπαιξε με ενοχλήσεις. Παρόλα αυτά ανταποκρίθηκε στις ανάγκες του αγώνα.

Δεν ξέρω αν φάνηκε ποιοι παίκτες έλειπαν από το γήπεδο. Αυτό σημαίνει ότι το ρόστερ μας είναι αξιόμαχο, παραμένει με ικανότητες και το μονο πράγμα που δεν είχαμε, ήταν δεχτήκαμε ένα τέρμα. Το δεχτήκαμε δεδομένου ότι ο διαιτητής δεν στάθηκε στο ύψος του αγώνα. Δεν σφύριξε το φάουλ στον Λέτο και σημειώθηκε το γκολ. Μερικές φορές, δεδομένου ότι δεν υπήρχε η σωστή ανάλυση, όμως τέτοιες φάσεις μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι. Το 2-0 δεν είναι 2-1.

Μετά όμως είχαμε να πετύχουμε ακόμα ένα γκολ, αρά ουσιαστικά να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα με το Κύπελλο. Και πάλι, όπως στο Κύπελλο, ένας διαιτητής δεν στάθηκε σωστά. Ποτέ στην καριέρα μου δεν υπήρξε κάποιος ο οποίος να κάνει κριτική. Εγώ δεν θα το κάνω στην Ελλάδα. Στις δύο φορές που αναφέρθηκα, το έκανα σε παιχνίδια που νικήσαμε".

Αναφορικά με το αν πιστεύει ότι καλύπτεται το -7 από τον Ολυμπιακό, ξεκαθάρισε: "Οι επτά βαθμοί αποτελούν μεγάλη διαφορά. Στον επόμενο αγώνα, ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί έχοντας δύο αποτελέσματα. Η νίκη και η ισοπαλία του κάνουν. Για τον Παναθηναϊκό το μόνο καλό αποτέλεσμα είναι να νικήσει. Άρα έχουμε με έναν αγώνα διαφορετικού προσανατολισμού.

Όμως, είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού, ξέρουν ότι μπορούμε να τους νικήσουμε. Ελπίζω στο ματς αυτό να υπάρξει διαιτητής που να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, που αρμόζει στις δύο αυτές ομάδες. Και στο θέαμα που παρουσιάζουν αυτές οι δυο ομάδες. Γιατί και οι δύο είμαστε σε καλή κατάσταση".

Αναφορικά με το αν είναι δίκαιη η διαφορά, είπε: "Μπορώ να μιλήσω για το διάστημα που είμαι εδώ. Σήμερα έκανα το ενδέκατο παιχνίδι μου στο πρωτάθλημα. Έχουμε συγκεντρώσει 27 βαθμούς. Θεωρώ οτι η διαφορά δεν αντικατοπτρίζει την αξία των δύο ομάδων. Είχαμε τρία άσχημα αποτελέσματα και εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Ο αγώνας του Σαββάτου είναι ένας αγώνας που μας ενδιαφέρει μόνο η νίκη".

Για το γκολ της ΑΕΚ, τόνισε: "Κατά τη διάρκεια του αγώνα του Κυπέλλου, μίλησα για το ματς και το αποτέλεσμα και μόνο στο τέλος της τοποθετήσεως μου, μίλησα για την ευθύνη του διαιτητή στο τελικό αποτέλεσμα. Σήμερα είπα ότι ο Παναθηναϊκός έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι και συνέδεσα το τέρμα της ΑΕΚ με το φάουλ που δεν σφυρίχτηκε υπέρ του Λέτο, για αυτό η φάση κατέληξε σε γκολ.

Το λέω ως επαγγελματίας και όταν εμείς κάνουμε λάθος. το πληρώνουμε. Ένας επαγγελματίας για όλους τους αγώνες και επειδή παίζουμε επαγγελματίες, πρέπει οι διαιτητές να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Κάναμε ένα μεγάλο ματς, πετύχαμε τρία γκολ, είχαμε ευκαιρίες, τον έλεγχο, κρατήσαμε το ματς όταν έπρεπε και στις στιγμές που έπρεπε. Από αυτό το ματς, δεν ήθελα να δεχτώ ένα τέτοιο γκολ, για το οποίο δεν φτάνει οι ποδοσφαιριστές μου, αλλά ο διαιτητής που δεν υπέδειξε το φάουλ στον Λέτο".

Όσον αφορά τη νοοτροπία της ομάδας του, κπρόσθεσε: "Έτσι βλέπω το παιχνίδι. Αυτός είναι ο τρόπος που δουλεύω με τους ποδοσφαιριστές και αυτός είναι ο τρόπος να κατακτήσεις τίτλους. Αυτός είναι ο τρόπος των μεγάλων ομάδων. Πιστεύω ότι η ομάδα θα συνεχίσει να κατανοεί και να παίζει όπως τώρα, γιατί επαναλαμβάνω είναι ότι έτσι βλέπω το ματς. Θέλω πάντα τη νίκη. Οι ποδοσφαιριστές μου θέλουν πάντα τη νίκη και μόνο έτσι μπορείς να πετύχεις πολλά. Να παίζεις με αυτό τον τρόπο".

Τέλος, παραδέχτηκε ότι ο Ολυμπιακός αξίζει όλες τις νίκες που έχει κάνει: "Ο αντίπαλος μας αξίζει τις νίκες που κάνει. Η ευθύνη της διαφοράς, την έχουμε εμείς. Δεν θέλω να υπεισέλθω στο θέμα, γιατί δεν είδα τους αγώνες. Δεν θέλω να συνεχίσω, δεν είναι θέμα της δουλειάς μου. Αναφορικά με τη διαφορά, θα έλεγα ότι δεν αντικατοπτρίζει τη διαφορά των δυο ομάδων".