ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συναντήσεις Νικητιάδη με Μαρινάκη και Γόντικα

Δημοσίευση 23 Φεβρουαρίου 2011, 09:43 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συναντήσεις Νικητιάδη με Μαρινάκη και Γόντικα
Facebook Twitter Whatsapp

Με στόχο να πέσουν οι τόνοι που έχουν αυξηθεί κατακόρυφά μετά από τα γεγονότα του Σαββάτου στο Καραϊσκάκη ο Γιώργος Νικητιάδης θα έχει συναντήσεις την Τετάρτη με τον Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και τον Δημήτρη Γόντικα.

Με στόχο να πέσουν οι τόνοι που έχουν αυξηθεί κατακόρυφά μετά από τα γεγονότα του Σαββάτου στο Καραϊσκάκη ο Γιώργος Νικητιάδης θα έχει συναντήσεις την Τετάρτη με τον Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και τον Δημήτρη Γόντικα.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού –μετά από δική του πρωτοβουλία- στις 11.00 θα συζητήσει στο γραφείο του με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, και στη συνέχεια, στις 13.00 θα ακολουθήσει νέα συζήτηση με τον προεδρεύων αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Όπως διευκρίνισε με δηλώσεις του στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6. ο κ.Νικητιάδης προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι να «τελειώσει το τρέχον πρωτάθλημα ομαλά» και να μην υπάρξει επανάληψη γεγονότων που δυσφημούν τόσο το ελληνικό ποδόσφαιρο όσο και τη χώρα.

«Έχω καλέσει τους προέδρους των δύο μεγαλύτερων σωματείων στην Ελλάδα για να τους φέρω προ των ευθυνών τους και όχι να τους συμφιλιώσω. Προτεραιότητα μας είναι να τελειώσει το πρωτάθλημα και να εξελιχθούν με τον πιο ομαλό τρόπο τα πράγματα. Είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι η πολιτεία μπορεί να πάρει ριζικά μέτρα, αλλά αυτά θα αλλάξουν μια για πάντα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν τρόποι καταστολής και πρόληψης και έχουμε έρθει σε συνεννόηση με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να καταπολεμήσουμε την βία», ανέφερε στους ‘’94.6’’ ο Γιώργος Νικητιάδης, ο οποίος στάθηκε αρκετά και στο νέο σχέδιο νόμου…

«Η κυβέρνηση έχει προετοιμάσει το νομοθετικό πλαίσιο για να καταπολεμήσει την βία στον αθλητισμό. Θα φέρουμε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο που θα αφορά τη βία κι ελπίζουμε να είναι το πρώτο βήμα. Εμείς επιδιώξαμε να εφαρμοστούν οι ρήτρες βίας στα συμβόλαια της ΕΠΟ, εφαρμόσαμε την τακτική απαγόρευσης των μετακινήσεων.

Από την μεριά της Πολιτείας κάνουμε αυτό που πρέπει. Θα ξεκινήσουμε να ελέγχουμε τους συνδέσμους, να έχουμε όλα τα στοιχεία των μελών, να ζητάμε τα βιβλία εσόδων-εξόδων και τέλος να υπάρχει η έγκριση από το ποδοσφαιρικό σωματείο.

Πρέπει να ελέγχουμε τις εταιρείας σεκιούριτι που βρίσκονται στα γήπεδα, πρέπει να αυξήσουμε τον αστυνομικό έλεγχο. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο την ευθύνη την φέρουν άλλοι. Το αυτοδιοίκητο επιβάλει να είναι αυτές οι αρχές που θα επιβάλουν σκληρά μέτρα για να συνετίζουν όσους επιτρέπουν ή καλλιεργούν τη βία», σχολίασε…

Πηγή: www.sport-fm.gr