ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Απεργούν οι διαιτητές βολέϊ

Δημοσίευση 23 Φεβρουαρίου 2011, 19:05 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Απεργούν οι διαιτητές βολέϊ
Facebook Twitter Whatsapp

 Η ομοσπονδία διαιτητών βόλεϊ Ελλάδας(Ο.Δ.Β.Ε.) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προαναγγέλλει την αποχή των μελών της από τους αγώνες της Volleyleague.

 Η ομοσπονδία διαιτητών βόλεϊ Ελλάδας(Ο.Δ.Β.Ε.) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προαναγγέλλει την αποχή των μελών της από τους αγώνες της Volleyleague.

 Η ασυμφωνία σχετικά με τις πληρωμές των διαιτητών της Α1 ανδρών οδήγησε σε αυτήν την απόφαση και η Ο.Δ.Β.Ε. έστειλε επιστολή με τα αιτήματα της ομοσπονδίας.

"Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Σε απάντηση του εγγράφου σας της 15/2/2011 σχετικά με τις αποζημιώσεις των διαιτητών, εποπτών, σημειωτών και παρατηρητών διαιτησίας στην Α1 Εθν. Ανδρών Volleyleague-ΟΠΑΠ σας γνωρίζουμε ότι η Γ.Σ. της Ο.Δ.Β.Ε. στις 19/2/2011 απέρριψε ομόφωνα τις προτάσεις σας και προκήρυξε αποχή όλων των διαιτητών από το πρωτάθλημα που διοργανώνετε.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι έχει ήδη γίνει αποδεκτό από την πλευρά μας, η παρακράτηση φόρου και το χαρτόσημο να βαρύνουν τους διαιτητές σε αντίθεση με τη μέχρι τώρα ισχύουσα συμφωνία, όπου βάρυναν την Ε.Σ.Α.Π. Ελπίζουμε να γίνει αντιληπτό από την πλευρά σας ότι δεν είναι δυνατό να γίνει αποδεκτή μείωση της αποζημίωσης των εποπτών-σημειωτών κατά 30% (από 70? σε 50?), τη στιγμή μάλιστα που πλέον θα επιβαρύνονται με τη φορολογία. Με βάση τα παραπάνω επαναφέρουμε την πρόταση να ισχύσουν οι όροι της υπάρχουσας συμφωνίας ως εξής:

Για αγώνες μέχρι 31/12/2010: Αποζημιώσεις: Α' και Β' Διαιτητής: 280 ευρώ, Επόπτες και σημειωτές: 70 ευρώ, Παρατηρητής διαιτησίας: 90 ευρώ.

Από 1/1/2011: Α' και Β' Διαιτητής: 310 ευρώ, Επόπτες και σημειωτές: 80 ευρώ, Παρατηρητής διαιτησίας: 110 ευρώ. Η αμοιβή του κομισάριου, εφόσον καθιερωθεί προτείνουμε να είναι στα 120 ευρώ. Επίσης, με απόφαση της Γ.Σ. Ο.Δ.Β.Ε. ζητείται η άμεση εξόφληση των αποζημιώσεων διαιτησίας όλων των αγώνων που διεξήχθησαν μέχρι και σήμερα (16η αγωνιστική) και η θεσμοθέτηση από τούδε και στο εξής τακτού χρόνου πληρωμών (το αργότερο πέντε εργάσιμες μέρες μετά τη διεξαγωγή των αγώνων).

Ελπίζουμε στη συνεργασία σας και περιμένουμε την απάντησή σας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Θ. Διαμαντόπουλος

Ο Γ. Γραμματέας

Ιωάννης Γ. Στεργιόπουλος"