ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο "ψυγείο" ο Καλόπουλος

Δημοσίευση 26 Φεβρουαρίου 2011, 12:09 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στο "ψυγείο" ο Καλόπουλος
Facebook Twitter Whatsapp

Στο "ψυγείο", τουλάχιστον έως το τέλος της εφετινής σεζόν, μπήκαν από σήμερα, οι διαιτητές της αναμέτρησης Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

Στο "ψυγείο", τουλάχιστον έως το τέλος της εφετινής σεζόν, μπήκαν από σήμερα, οι διαιτητές της αναμέτρησης Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

Ο διαιτητής Καλόπουλος, οι βοηθοί του Σαραϊδάρης και Τρύφωνας αλλά και ο παρατηρητής της αναμέτρησης Νταμπώσης, με απόφαση της ΚΕΔ τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό έως το τέλος της χρονιάς λόγω των πολλών και σημαντικών σφαλμάτων στα οποία υπέπεσαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του περασμένου Σαββάτου στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Η ανακοίνωση της ΚΕΔ/ΕΠΟ, έχει ως εξής:

"Υστερα από συνάντηση της ΚΕΔ/ΕΠΟ και της ΔΑΔ/ΕΠΟ, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, έπειτα από την εκπλήρωση διεθνών υποχρεώσεων των κυρίων Μπριάκου (παρατηρητής διαιτησίας στον αγώνα Champions League Λιόν-Ρεάλ Μαδρίτης), Βασάρα (παρατηρητής διαιτησίας στον αγώνα Europa League Βιγιαρεάλ-Νάπολι), από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ανακοινώνονται τα εξής:

Όλοι οι ασχολούμενοι με το ποδόσφαιρο (φίλαθλοι, παράγοντες, ομάδες κ.λπ.) θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ελληνική διαιτησία λειτουργεί σύμφωνα με την Σύμβαση Διαιτησίας της UEFA, την οποία έχει αποδεχθεί και συνυπογράψει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκδίδοντας και τον αντίστοιχο Ελληνικό Κανονισμό Διαιτησίας.

Μέχρι σήμερα η ΚΕΔ/ΕΠΟ τηρώντας τις αντίστοιχες οδηγίες και την εφαρμοζόμενη πρακτική της UEFA δεν δημοσιοποίησε ποινές διαιτητών για αγωνιστικά παραπτώματα κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Όμως η ΚΕΔ/ΕΠΟ. λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία και τα σχετικά έγγραφα (video αγώνα, Φύλλο Αγώνα, έκθεση παρατηρητή αγώνα και διαιτησίας κ.λπ.) του αγώνα μεταξύ των Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΠΑΟ (Σάββατο 19.2.2011), επιβάλλει στους αξιωματούχους της διαιτησίας του αγώνα, τις δέουσες ποινές για κάθε αγωνιστικό παράπτωμά τους και λόγω της σοβαρότητας και της δημιουργηθείσας κατάστασης στο ποδόσφαιρο, ανακοινώνει κατ’ ελάχιστον τη μη χρησιμοποίηση τους έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου".