ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επίθεση Σουπερ Λίγκα σε ποδοσφαιρικό εισαγγελέα

Δημοσίευση 1 Μαρτίου 2011, 14:29 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Επίθεση Σουπερ Λίγκα σε ποδοσφαιρικό εισαγγελέα
Facebook Twitter Whatsapp

Με αφορμή την έφεση που άσκησε ο δικαστικός λειτουργός η Σούπερ Λίγκα ζητάει να επιβληθεί βαρύτερη ποινή στον Ολυμπιακό για τα γεγονότα στο ντέρμπι με τον Παναθηναικό.

Με αφορμή την έφεση που άσκησε ο δικαστικός λειτουργός η Σούπερ Λίγκα ζητάει να επιβληθεί βαρύτερη ποινή στον Ολυμπιακό για τα γεγονότα στο ντέρμπι με τον Παναθηναικό.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση, που εξέδωσε η Διοργανώτρια και στην οποία επιτίθεται στον Ε. Αντωνακάκη, ούτε λίγο, ούτε πολύ, χαρακτηρίζει ως εκπρόθεσμη τη άσκηση της έφεσης, αφού έχουν περάσει περισσότερες μέρες (10) απ' ό,τι προβλέπει ο κανονισμός (8)!

"Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της Ε.Π.Ο. άσκησε έφεση κατά της υπ’ αριθμ. 94/2011 απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League, που επέβαλε ποινή στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για επεισόδια στον αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ της 23ης Αγωνιστικής.

Η έκπληξη οφείλεται στην δικονομική πρωτοτυπία όπου πρώτα ασκείται η έφεση και μετά ζητείται από το αρμόδιο όργανο το υλικό που παρουσιάστηκε κατά την εκδίκαση της υπόθεσης καθώς και το σκεπτικό των δικαστών που έκριναν την υπόθεση.

Η αιτιολογία που επικαλείται ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας για την άσκηση της έφεσης μνημονεύει, ουσιαστικά, δημοσιεύματα του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου, αναφορικά με όσα διαδραματίστηκαν στον εν λόγω αγώνα.

Επειδή τις τελευταίες ημέρες η Super League και ο τρόπος λειτουργίας της έχουν δεχθεί ποικίλες επιθέσεις και σχόλια, υπενθυμίζουμε ότι οι όποιες τυχόν δυσλειτουργίες υπάρχουν, δεν νομιμοποιούν οιονδήποτε στο να παραβιάζει τους πλέον απλούς και ξεκάθαρους δικονομικούς κανονισμούς.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας όφειλε πρώτα να ζητήσει το σύνολο του υλικού που ελήφθη υπόψη από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Super League καθώς και το σκεπτικό της απόφασης, και εάν έκρινε ότι τα παραπάνω αιτιολογούν άσκηση έφεσης, να προβεί στη σχετική διαδικασία", αναφέρει η ανακοίνωση.

Σε κάθε περίπτωση, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας έχει στη διάθεσή του οκταήμερο για την άσκηση της έφεσης, χρόνος που θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί για την εξέταση όλων των στοιχείων.