ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πανηγυρισμοί και τραυματίες

Δημοσίευση 29 Μαΐου 2011, 14:11 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πανηγυρισμοί και τραυματίες
Facebook Twitter Whatsapp
Τον τραυματισμό ογδόντα εννέα ανθρώπων εκ των οποίων, οι δύο σοβαρά, είχαν ως αποτέλεσμα επεισόδια που έλαβαν χώρα στους δρόμους του κέντρου της Βαρκελώνης, ανάμεσα σε οπαδούς της πρωταθλήτριας του Τσάμπιονς Λιγκ Μπαρτσελόνα και δυνάμεις της αστυνομίας.
Τον τραυματισμό ογδόντα εννέα ανθρώπων εκ των οποίων, οι δύο σοβαρά, είχαν ως αποτέλεσμα επεισόδια που έλαβαν χώρα στους δρόμους του κέντρου της Βαρκελώνης, ανάμεσα σε οπαδούς της πρωταθλήτριας του Τσάμπιονς Λιγκ Μπαρτσελόνα και δυνάμεις της αστυνομίας. Η καταλανική αστυνομία προχώρησε σε 84 συλλήψεις, τελικό νούμερο, όπως τόνισε σε ανακοίνωσή της η αστυνομική διεύθυνση της πόλης.

Περίπου 50 χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Βαρκελώνης τα μεσάνυχτα για να πανηγυρίσουν τον θρίαμβο της κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπαρτσελόνα. Αφού πρώτα παρακολούθησαν από γιγαντοοθόνες τον τελικό της διοργάνωσης στην Πλάθα Καταλούνια, κάποιοι εξ αυτών επιτέθηκαν στις δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ οι τελευταίοι απάντηση με χρήση γκλομπ.

Οι περίπου 2 χιλιάδες διαδηλωτές για την οικονομική κρίση που έχουν καταλύσει εδώ και μέρες στην Πλάθα Καταλούνια προσπάθησαν ν' αποφύγουν να εμπλακούν στα επεισόδια απομακρύνοντας τους οπαδούς.

Επιπλέον, συνολικά 37 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί. Ένας εξ αυτών διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Η κατάστασή του δεν είναι σοβαρή.