ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Μπλαχίν δεν ξεχνά τον Ολυμπιακό

Δημοσίευση 30 Μαΐου 2011, 15:01 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ο Μπλαχίν δεν ξεχνά τον Ολυμπιακό
Facebook Twitter Whatsapp
Τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό ξεχώρισε ο Όλεγκ Μπλαχίν, ως την κορυφαία στιγμή στην προπονητική καριέρα του, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας (fifa.com).
Τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό ξεχώρισε ο Όλεγκ Μπλαχίν, ως την κορυφαία στιγμή στην προπονητική καριέρα του, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας (fifa.com). «Ως ποδοσφαιριστής ξεχωρίζει αν μη τι άλλο η συνεργασία μου με την Ντιναμό Κιέβου, όπου εκεί πέρασα σχεδόν όλη μου τη ζωή. Ως προπονητής, η πιο αξιομνημόνευτη στιγμή μου ήταν η συνεργασία με τον Ολυμπιακό» είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ουκρανίας, ο οποίος δεν έκρυψε ότι καλές αναμνήσεις από την παραμονή του στην Ελλάδα.

«Πίστευα πως θα πήγαινα στην Ελλάδα για λίγα χρόνια, αλλά τελικά έκατσα συνολικά 12. Είναι μία πραγματικά πολύ ωραία χώρα, η οποία ξέρει καλά το ποδόσφαιρο. Μην πιστεύετε εκείνους που λένε ότι η Ελλάδα δεν είναι μία ποδοσφαιρική χώρα. Αυτοί κάνουν μεγάλο λάθος. Έχω εξαιρετικές αναμνήσεις κατά την παραμονή μου σε αυτή τη χώρα».

Σχετικά με τη συνεργασία του με το εθνικό συγκρότημα της Ουκρανίας είπε ότι «κατανοώ πλήρως τη μεγάλη ευθύνη που έχω στις πλάτες μου. Επίσης, ξέρω ότι η ευθύνη μου διπλασιάζεται, γιατί το EURO 2012 θα διεξαχθεί στην Ουκρανία (σ.σ. τη διοργάνωση θα «φιλοξενήσουν» από κοινού η Ουκρανία και η Πολωνία), όποτε η πίεση θα είναι μεγαλύτερη. Φυσικά, με βοήθησε αρκετά η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, αλλά γενικά είμαι συνηθισμένος στην πίεση, ενώ ξέρω τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να δουλέψω με την εθνική ομάδα. Ποτέ δεν κατάφερα να συμμετάσχω σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ως παίκτης και θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να ζήσω αυτή την ατμόσφαιρα ως προπονητής, το 2012».