ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Κόκκινη κάρτα» σε... μεθυσμένους διαιτητές!

Δημοσίευση 31 Μαΐου 2011, 09:43 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Κόκκινη κάρτα» σε... μεθυσμένους διαιτητές!
Facebook Twitter Whatsapp
Μέχρι σήμερα, τα κρούσματα διαφθοράς, προκαθορισμένων αποτελεσμάτων από οργανωμένα κυκλώματα και μειωμένης απόδοσης παικτών, αποτελούσαν μέρος του φαινομένου που πλήττει το ποδόσφαιρο σε ολόκληρη την υφήλιο.Ωστόσο, αυτό που συνέβη στην Ισημερινή Γουϊνέα, δεν έχει προηγούμενο. Πιό συγκεκριμένα, δύο διαιτητές, εκ των οποίων ο ένας είναι διεθνής, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, επειδή εκτός των άλλων, «σφύριζαν» αγώνες σε κατάσταση μέθης!
Μέχρι σήμερα, τα κρούσματα διαφθοράς, προκαθορισμένων αποτελεσμάτων από οργανωμένα κυκλώματα και μειωμένης απόδοσης παικτών, αποτελούσαν μέρος του φαινομένου που πλήττει το ποδόσφαιρο σε ολόκληρη την υφήλιο.Ωστόσο, αυτό που συνέβη στην Ισημερινή Γουϊνέα, δεν έχει προηγούμενο. Πιό συγκεκριμένα, δύο διαιτητές, εκ των οποίων ο ένας είναι διεθνής, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, επειδή εκτός των άλλων, «σφύριζαν» αγώνες σε κατάσταση μέθης! Οπως ανακοινώθηκε από την ομοσπονδία της χώρας, ο διεθνής διαιτητής, Πάμπλο Μόνσες Ομπάμα και ο Μιγκέλ Εντου, αποκλείσθηκαν από κάθε δραστηριότητα σχετική με το επάγγελμα τους και μέχρι νεωτέρας, για διαφθορά, απειθαρχία, παραβίαση της ηθικής και γιατί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο μεθυσμένοι!

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο και όπως υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, Ντέιβιντ Μονσούϊ, οι εν λόγω διαιτητές, πήραν χρήματα από παράγοντες για να «σφυρίξουν» υπέρ των ομάδων τους, ενώ παράλληλα ήταν στον αγωνιστικό χώρο, αφού είχαν καταναλώσει αλκοόλ.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες στην δημοσιότητα, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ισημερινή Γουϊνέα, είναι συνδιοργανώτρια (σ.σ. μαζί με την Γκαμπόν) του Κόπα Αφρικα 2012.