ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στα πολιτικά δικαστήρια θα πάει ο ΟΦΗ

Δημοσίευση 31 Μαΐου 2011, 15:08 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στα πολιτικά δικαστήρια θα πάει ο ΟΦΗ
Facebook Twitter Whatsapp
Τη διάθεση των διοικούντων του ΟΦΗ να προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια για να μπορέσουν να πιέσουν την ΕΠΟ, ώστε να επανεξετάσει το φάκελο της ομάδας του για την αδειοδότηση αποκάλυψε στον NovaΣΠΟΡ FM, ο Νίκος Τζώρτζογλου. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου τόνισε παράλληλα ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις στα χαρτιά που προσκόμισε η ΠΑΕ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις αντιδράσεις των οπαδών.
Τη διάθεση των διοικούντων του ΟΦΗ να προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια για να μπορέσουν να πιέσουν την ΕΠΟ, ώστε να επανεξετάσει το φάκελο της ομάδας του για την αδειοδότηση αποκάλυψε στον NovaΣΠΟΡ FM, ο Νίκος Τζώρτζογλου. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου τόνισε παράλληλα ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις στα χαρτιά που προσκόμισε η ΠΑΕ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις αντιδράσεις των οπαδών. Αναλυτικά όσα είπε ο κ.Τζώρτζογλου στον Γιώργο Χελάκη για:

Τη μη αδειοδότησης του ΟΦΗ:
«Σαν πρόεδρος του ΕΠΣ Ηρακλείου και σαν άνθρωπος της περιοχής, σκοπός μου είναι να υπηρετώ τα συμφέροντα των ομάδων μας. Ενεπλάκη και αν δεν είχα προσωπική εμπειρία από κάποια στοιχεία δεν θα τολμούσα να εμπλακώ σε κάτι που δεν ξέρω. Ο φάκελος απορρίφθηκε στο 2ο βαθμό και όχι σε πρώτο, όπου υπήρχαν ελλείψεις η αλήθεια είναι, τακτοποιήθηκαν τα πάντα. Υπήρξε καθυστέρηση η αλήθεια είναι, αλλά ο φάκελος ήταν πλήρης.

Ο κανονισμός της αδειοδότησης που διάβασα επιτρέπει στην ΠΑΕ οποιαδήποτε στιγμή να φέρει οποιαδήποτε πρόσθετα στοιχεία και για το λόγο αυτό υπάρχει δεύτερος βαθμός. Μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου, για μένα δικαίως δεν αδειοδοτήθηκε η ομάδα στην αρχή, αλλά κακώς στη συνέχεια.

Αποδείχθηκε μάλιστα εκ των υστέρων, το ότι η επιτροπή απέρριψε το αίτημα με ψήφους 2-1, και ότι ένας από τους δύο που ψήφισαν κατά έχει σχέση με την ομάδα της Αγίας Παρασκευής, παρά το γεγονός ότι ο κανονισμός δεν επιτρέπει οποιαδήποτε σχέση με ΠΑΕ ασχέτως κατηγορίας. Έπρεπε να συσταθεί νέα επιτροπή».

Το αίτημα της κρητικής ομάδας:
«Αν αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες καλώς. Αν δε πληροί μια ομάδα τις προϋποθέσεις να πέσει. Τα στοιχεία που έχει ο ΟΦΗ, όμως, αφορούν ομάδες που αδειοδοτήθηκαν χωρίς να πλησιάζουν τα στοιχεία του ΟΦΗ. Πως είναι δυνατόν; Όταν λέει η Κυβέρνηση για επιμήκυνση του χρέους και ζητάμε 5-6 χρόνια για αυτό, πώς γίνεται μια ομάδα πλήρωσε , έστω και με καθυστέρηση 5-10 ημερών, να τη διαλύουν. Ο κανονισμός της FIFA δεν λέει να διαλύσουν μια ομάδα».

Τους φιλάθλους της ομάδας:
«Υπάρχει μια αδικία στον φίλαθλο του ΟΦΗ και αυτό είναι ξέσπασμα. Το σωματείο είναι καθαρό και όταν βλέπει ο φίλαθλος ότι δεν εκτιμάται μια προσπάθεια αυτά γίνονται. Δεν δικαιολογώ όσα γίνονται, άλλωστε θα πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι δεν φταίει ο άλλος Ηρακλειώτης, ο συμπολίτης, αυτός που έρχεται με το αεροπλάνο.

Τις κινήσεις από εδώ και πέρα:
«Η ομάδα σήμερα κιόλας αναμένεται να προσφύγει σε πολιτικά δικαστήρια, όχι για να αποφασίσουν, αλλά για να επιβάλει στην ΕΠΟ να δικάσει ξανά την υπόθεση επειδή παραβιαστήκανε κάποιοι κανόνες. Να κάνει υπομονή ο κόσμος, αν και είναι δύσκολο, όταν ξέρει ότι αγωνιστικά έχει 24 βαθμούς παραπάνω από μια άλλη ομάδα που θα διεκδικήσει την άνοδο. Είναι λίγο οξύμωρο».


Πηγή: www.sport-fm.gr