ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θρίαμβος της εθνικής ομάδας πόλο γυναικών

Δημοσίευση 21 Ιουλίου 2011, 09:01 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Θρίαμβος της εθνικής ομάδας πόλο γυναικών
Facebook Twitter Whatsapp
Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών νίκησε τη Ρωσία, με 6-5 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Γ' Ομίλου, για το 14ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Σανγκάη, πήρε την πρώτη θέση του ομίλου, και περνάει απευθείας στην οκτάδα.
Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών νίκησε τη Ρωσία, με 6-5 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Γ' Ομίλου, για το 14ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Σανγκάη, πήρε την πρώτη θέση του ομίλου, και περνάει απευθείας στην οκτάδα. Παίζοντας πολύ καλή άμυνα, με καλά κλεισμένα τα ατού την ρωσικής ομάδας και ψύχραιμες επιθέσεις, τα κορίτσια του Μορφέση κράτησαν το σκορ χαμηλά και με… συνταγή εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Euro του 2004, προσπάθησαν και πήραν το θετικό αποτέλεσμα, από μια ομάδα που είναι φαβορί για κάποιο από τα τρία μετάλλια.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-1, 1-1, 2-1

Ελλάδα (Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά, Μελιδώνη, Ψούνη, Λιόση, Αβραμίδου, Ασημάκη 1, Ρουμπέση 2, Γερόλυμου 1, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου 2, Λαρά (δεν έπαιξε η Γούλα)

Τα γκολ της Ρωσίας: Λισούνοβα 1, Μπελέγιεβα 1, Σομπόλεβα 2, Κονούκ 1.

Το παιχνίδι παρακολούθησαν και τα κορίτσια της Συγχρονισμένης Κολύμβησης, Δέσποινα Σολωμού και Ευαγγελία Πλατανιώτη, που δεν είχαν υποχρεώσεις με την ομοσπονδιακή προπονήτρια Ναταλία Τσερνέσκα.

Μετά τη σπουδαία νίκη που έφερε την Ελλάδα απευθείας στην 8άδα του 14ου παγκοσμίου πρωταθλήματος, ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Μορφέσης, αναφέρθηκε στις δυνατότητες αυτής της ομάδας: «Σήμερα η ομάδα παρουσίασε ένα διαφορετικό πρόσωπο από αυτό του προηγούμενου παιχνιδιού, αλλά εμένα αυτό δεν με εκπλήσσει. Είμαι στην ομάδα 7-8 χρόνια και γνωρίζω ποιές είναι οι δυνατότητες της. Το είπα και μετά το παιχνίδι με τη Βραζιλία. Ακολουθούμε το ρυθμό της άλλης ομάδας, με τις καλές ομάδες είμαστε καλοί και με τις χειρότερες, είμαστε χειρότεροι». Και ο Γιώργος Μορφέσης συνέχισε: «Πετύχαμε μια σημαντική ενάντια στη Ρωσία, που είχαμε να τη νικήσουμε πολλά χρόνια (σ.σ. από το 2004) και δεν το είχαμε καταφέρει σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η ομάδα αυτή έχει ποιότητα και έχει δείξει ότι παλεύει όλα τα παιχνίδια».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε και στον αγώνα της τετράδας: «Αυτό που πετύχαμε δεν σημαίνει τίποτα, για να μπεις στην τετράδα πρέπει να νικήσεις ένα μεγάλο αντίπαλο. Ξέραμε πολύ καλά, ότι αν χάναμε θα πέφταμε πάνω στις ΗΠΑ, ενώ αν κερδίζαμε όπως το καταφέραμε πάνω στην Αυστραλία. Δεν υπήρχε να διαλέξεις και δεν μπορούσαμε να διαλέξουμε. Ίσως τελικά χρειαστεί να νικήσουμε ακόμη μια μεγάλη ομάδα για να περάσουμε στην τετράδα».