ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθώος ο Κούγιας, -5 στην Παναχαϊκή

Δημοσίευση 24 Οκτωβρίου 2011, 16:04 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αθώος ο Κούγιας, -5 στην Παναχαϊκή
Facebook Twitter Whatsapp
Απαλλάχθηκε ο Αλέξης Κούγιας από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, για την υπόθεση του αγώνα του Ολυμπιακού Χερσονήσου με την Παναχαϊκή και τα όσα κατήγγειλε ο Πέτρος Σταθάκης για δωροδοκία.  
Απαλλάχθηκε ο Αλέξης Κούγιας από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, για την υπόθεση του αγώνα του Ολυμπιακού Χερσονήσου με την Παναχαϊκή και τα όσα κατήγγειλε ο Πέτρος Σταθάκης για δωροδοκία.  
Παράλληλα, η ΠΑΕ Παναχαϊκή, γλίτωσε το υποβιβασμό, μένει στην Football League, ωστόσο τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών και θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -5. Επίσης, απαλλάχθηκε και ο Γενικός Αρχηγός της Χερσονήσου κ. Κουβαράς, ενώ ο Πέτρος Σταθάκης τιμωρήθηκε με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 2 χρόνια.  

Αναλυτικά η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ:  

"Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ  συνεκδικάζοντας τις εφέσεις του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ κ. Ανδρέα Φάκου, της "ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ Γ.Ε 2005", του προέδρου ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΟΥΓΙΑ, του ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΑΘΑΚΗ και του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΟΥΒΑΡΑ, Γενικού Αρχηγού της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΑΡΣΟΝΗΣΟΥ, κατά της υπ΄αριθμ. 309/6-10-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της FOOTBALL LEAGUE, με την υπ΄ αριθμ. 213/24-10-2011 απόφασή της δέχεται τυπικά τις εφέσεις. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη  απόφαση.
 
Διακρατεί και δικάζει επί της ουσίας την υπόθεση. Απαλλάσσει ομόφωνα κάθε κατηγορίας τους εκ των εκκαλούντων ΑΛΕΞΙΟ ΚΟΥΓΙΑ και ΕΜΜ.ΚΟΥΒΑΡΑ. Κηρύσσει κατά πλειοψηφία πειθαρχικώς ελεγκτέα και τιμωρητέα την "ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ Γ.Ε 2005"  και επιβάλλει κατά πλειοψηφία στην ΠΑΕ την πειθαρχική ποινή της αφαίρεσης πέντε (-5) βαθμών από το πρωτάθλημα της FOOTBALL  LEAGUE της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012.
 
Κηρύσσει επίσης κατά πλειοψηφία τον εκκαλούντα ΠΕΤΡΟ ΣΤΑΘΑΚΗ  πειθαρχικώς ελεγκτέο και  τιμωρητέο. Επιβάλλει σ΄αυτόν την χρηματική ποινή των είκοσι χιλιάδων (20.000€) ευρώ και κατά τα ¾ αυτής χρηματική ποινή δεκαπέντε χιλιάδων (15.000€) ευρώ, την απαγόρευση εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο επί πέντε (5) έτη και την απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) έτη".  


Πηγή: sport24.gr