ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μανουέλ Μασάδο: «Ήδη νιώθω δεμένος με τον Άρη»

Δημοσίευση 9 Μαρτίου 2012, 17:03 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μανουέλ Μασάδο: «Ήδη νιώθω δεμένος με τον Άρη»
Facebook Twitter Whatsapp
Παρά το γεγονός ότι ο Μανουέλ Μασάδο βρίσκεται λίγο καιρό στον Άρη έχει προσαρμοστεί πλήρως στις απαιτήσεις του συλλόγου και σιγά-σιγά αρχίζει να δένεται με την ομάδα. Πως εξηγεί ο Πορτογάλος την τάχιστη προσαρμογή του στους «κίτρινους» και την αγωνιστική αναγέννησή τους από τότε που ανέλαβε τις τύχες τους.
Παρά το γεγονός ότι ο Μανουέλ Μασάδο βρίσκεται λίγο καιρό στον Άρη έχει προσαρμοστεί πλήρως στις απαιτήσεις του συλλόγου και σιγά-σιγά αρχίζει να δένεται με την ομάδα. Πως εξηγεί ο Πορτογάλος την τάχιστη προσαρμογή του στους «κίτρινους» και την αγωνιστική αναγέννησή τους από τότε που ανέλαβε τις τύχες τους. Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τις δηλώσεις που παραχώρησε στην εφημερίδα «SUPER ARIS»:

«Δεν το λέω με σκοπό να κερδίσω τη συμπάθεια του κόσμου μας, αλλά πρέπει να δηλώσω ότι ήδη νιώθω πολύ δεμένος με την ομάδα. Ο Άρης παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την αγαπημένη μου Γκιμαράες, κάτι που μ’ έκανε από την πρώτη κιόλας στιγμή να νιώθω πολύ οικεία», ανέφερε αρχικά. Από τη στιγμή που ανέλαβε αγωνιστικά όλα πηγαίνουν… δεξιά.

«Πρωταρχικός μου στόχος ήταν να επανέλθει η ηρεμία και η εμπιστοσύνη στα αποδυτήρια. Έτσι, έπρεπε να ενώσουμε και να εκμεταλλευτούμε όλες μας τις δυνάμεις. Δεν ήρθα να προκαλέσω επανάσταση στον Άρη, αλλά να προσεγγίσω τους παίκτες προς όφελος όλης της ομάδας. Ως τώρα είναι αλήθεια ότι καταφέραμε να κάνουμε σημαντική πρόοδο, τόσο αγωνιστικά όσο κα βαθμολογικά. Στους 16 προηγούμενους αγώνες ο Άρης είχε συγκεντρώσει 18 βαθμούς ενώ στους 7 τελευταίους 15, σχεδόν διπλασιάζοντας, δηλαδή, τους κερδισμένους πόντους.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας στην βελτίωση της ομάδας ήταν να καταλάβουν οι παίκτες ότι έπρεπε να γίνουν μέρος της επίλυσης του προβλήματος και όχι μέρος αυτού. Ας υποθέσουμε για παράδειγμα ότι ο Άρης είχε χίλια δυο προβλήματα. Διοικητικό, οικονομικό, αγωνιστικό, με το γήπεδο, με τους οπαδούς, με ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Αν σ’ όλα αυτά τα προβλήματα προσθέταμε ακόμη ένα, δεν επρόκειτο να κερδίσουμε απολύτως τίποτα. Το θέμα είναι να αποτελέσουμε τον τρόπο επίλυσης των όποιων προβλημάτων κι αυτό ήταν το μήνυμα που θέλαμε να περάσουμε στους ποδοσφαιριστές».

Για την… επιστροφή του Νέρι Καστίγιο: «Δεν θεωρώ ότι υπήρξε κάποιο ιδιαίτερο μυστικό. Το ότι αποτελεί έναν πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή δεν χρειάζεται να το πω εγώ. Ο Νέρι έχει μία ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση, όπως, όμως και κάθε άλλος παίκτης. Εμείς, ό,τι ακριβώς έπρεπε να κάνουμε για να αντλήσουμε τον καλύτερο εαυτό από κάθε παίκτη μας, το κάναμε και στην περίπτωση του Νέρι. Όπως έπρεπε να είμαστε δίκαιοι με όλους και να ην αδικήσουμε κανέναν, αυτό κάναμε και για τον συγκεκριμένο παίκτη».

Πηγή: sport-fm.gr