ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κατάληψη στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για τις ληστείες σε βάρος των υπαλλήλων

Δημοσίευση 15 Μαρτίου 2019, 08:00 / Ανανεώθηκε 15 Μαρτίου 2019, 09:15
Facebook Twitter Whatsapp

Οι γεωτεχνικοί των κεντρικών υπηρεσιών του ΥπΑΑΤ απαιτούν παράλληλα αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και άμεση μετακόμιση σε κατάλληλα κτίρια.

Σε συμβολική κατάληψη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, επί της οδού Μενάδρου 22 (Αθήνα), προχωρά από νωρίς το πρωί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ), κυρίως εξαιτίας των συνεχών κρουσμάτων ληστείας σε βάρος των υπαλλήλων. 

Ειδικότερα, όπως σημειώνει η Ομοσπονδία, «η κίνηση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα του αδιεξόδου στο οποίο βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο κτίριο αυτό, έχοντας να αντιμετωπίσουν:

-Τις άθλιες συνθήκες εργασίας όπου οι γεωτεχνικοί είναι στοιβαγμένοι σε δωμάτια, ακόμη και φωταγωγούς, με ανυπαρξία επαρκούς καθαρισμού, επί χρόνια απουσία βαψίματος των τοίχων και χωρίς εργονομικό εξοπλισμό εργασίας

-Τις υγειονομικές βόμβες που περιβάλλουν τον χώρο εργασίας, με εγκαταλελειμμένα κτίρια, επικίνδυνα ετοιμόρροπα και ύπαρξη χωματερών. Όλα τα παραπάνω έχουν διαπιστωθεί με επίσημα έγγραφα αρμοδίων αυτοδιοικητικών υπηρεσιών

-Την γκετοποίηση της περιοχής όπου καθημερινά σημειώνονται επεισόδια αρπαγών κινητών, συμπλοκές μεταξύ εγκληματικών στοιχείων, ακόμη και θάνατοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον τελευταίο μήνα έχουν γίνει γνωστές τρείς περιπτώσεις αρπαγών κινητών τηλεφώνων από γυναίκες συναδέλφους πέριξ του κτιρίου. Μόλις πριν δέκα ημέρες η οδός Μενάνδρου αποκλείστηκε από δυνάμεις της αστυνομίας αφού στο σημείο βρισκόταν αποθήκη κλοπιμαίων εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στην ευρύτερη περιοχή Εξαρχείων-Ομονοίας».

«Η κατάληψη αυτή σκοπό έχει να δείξει ότι δεν πάει άλλο. Αν οι αρμόδιοι του ΥπΑΑΤ δεν μπορούν να δώσουν λύση, οι εργαζόμενοι δεν θα παίξουν τον ρόλο του πειραματόζωου αναμένοντας την θεά τύχη να δώσει λύση», σημειώνει η ΠΟΣΕΥΓ και καλεί τους αρμοδίους του υπουργείου «να αναλάβουν πρωτοβουλία για την άμεση εκκένωση του κτηρίου της οδού Μενάνδρου και για την εξεύρεση αξιοπρεπών χώρων για την στέγαση του συνόλου των κεντρικών υπηρεσιών του ΥπΑΑΤ. Περιμένουμε την πρόσκληση σε διάλογο».

Οι γεωτεχνικοί των κεντρικών υπηρεσιών του ΥπΑΑΤ απαιτούν:

-Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας
-Άμεση μετακόμιση σε κατάλληλα κτίρια
-Τέλος στον εμπαιγμό των αρμοδίων για να δοθεί μια λύση.