Αρχίζει αύριο η προετοιμασία της εθνικής Νέων ενόψει της συμμετοχής της στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Ρουμανίας (25 Ιουλίου-1 Αυγούστου), με την πρώτη προπόνηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Η ελληνική ομάδα θα συμμετάσχει στον 1ο όμιλο της διοργάνωσης, μαζί με τη διοργανώτρια, την Ιρλανδία και την Τσεχία, ευελπιστώντας να πραγματοποιήσει την καλύτερη δυνατή πορεία.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ο τεχνικός της εθνικής ομάδας, Λεωνίδας Βόκολος, υπογράμμισε ότι «... τόσο για τα παιδιά όσο και για εμένα αυτό αποτελεί τεράστια χαρά και τιμή. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά όλους αυτούς τους μήνες και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε το προσεχές διάστημα».

Αναφορικά με την οπτική που προσεγγίζουν τη διοργάνωση και τους στόχους που έχουν τεθεί, ο κ. Βόκολος εστίασε στην πρώτη αναμέτρηση: «Θα αντιμετωπίζουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά και γνωρίζουμε πως είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στην κρίσιμη πρεμιέρα, κόντρα στο ΕΪΡΕ. Είναι δεδομένο ότι σε τέτοιου είδους τουρνουά δεν υπάρχουν φαβορί. Ο αρχικός μας στόχος είναι η καλή πορεία στη φάση των ομίλων και από εκεί και πέρα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που μπορούμε να φτάσουμε».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Λεωνίδας Βόκολος εκτίμησε ότι «είμαστε μια δυνατή ομάδα και το έχουμε αποδείξει με τη μέχρι τώρα πορεία μας στα προκριματικά και στην elite round (ενδιάμεση φάση). Αυτό που εγώ θέλω και εύχομαι είναι τα παιδιά να καταφέρουν να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό και να δείξουν σοβαρότητα, αλλά και ψυχή».