Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣπορ Fm» για την «ξεχωριστή», όπως τη χαρακτήρισε, περίπτωση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ επισήμανε ότι στην περίπτωση του Ελληνα διεθνή φόργουορντ θα εφαρμοστεί ο κανονισμός και θα κριθεί με αυστηρότητα, ενώ τόνισε πως δεν επιθυμεί να φτάσει στους αποκλεισμούς παικτών. «Η περίπτωση Μαυροκεφαλίδη είναι ξεχωριστή και θα κριθεί με αυστηρότητα» είπε ο «ισχυρός άνδρας» του ελληνικού μπάσκετ και συνέχισε, αναφερόμενος στις τιμωρίες: «Δεν θέλω να φτάσουμε στους αποκλεισμούς παικτών. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Στην περίπτωση Μαυροκεφαλίδη θα εφαρμόσουμε τον κανονισμό, γιατί βλέπουμε ότι γίνεται σύνηθες το φαινόμενο της αποχής. Θα φτάσουμε μέχρι εκεί που μας επιτρέπει ο Νόμος».

Σχετικά με τις πιθανότητες διάκρισης της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ, είπε: «Διαθέτουμε εξαιρετικούς παίκτες και πολύ καλή ομάδα, που είναι ικανή ακόμα και για την πρώτη θέση. Θα τα πάμε πάρα πολύ καλά».

Αναφερόμενος στο θέμα που δημιουργήθηκε με τον Μπουρούση, δήλωσε: «Δεν νιώθω δικαιωμένος επειδή τον στήριξα. Καλέσαμε άμεσα τον παίκτη να περάσει από έλεγχο. Δεν μπορούσαμε να αποκλείσουμε έναν παίκτη, που έχει προσφέρει τόσα, για ένα τηλεφώνημα. Θεωρώ ότι σκόπιμα πήρε μεγάλη έκταση το θέμα του, αφού έπρεπε να μετατοπιστεί μέρος της ευθύνης για το σκάνδαλο και στο μπάσκετ».

Τέλος, ο Βασιλακόπουλος μίλησε και για την οικονομική κρίση στο μπάσκετ: «Αυτά είναι σημεία των καιρών. Όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ θα πάει έτσι. Το είχαμε παραξηλώσει. Οι προϋπολογισμοί είχαν αλλάξει και τα συμβόλαια των παικτών ήταν κοινωνικά προκλητικά! Όταν το ΝΒΑ έχει φτάσει να κάνει 30% μείωση των συμβολαίων, πώς μπορεί το ευρωπαϊκό μπάσκετ να αντέξει; Ωστόσο, το ελληνικό μπάσκετ είναι καλά θεμελιωμένο. Η παραγωγή παικτών συνεχίζεται. Εμείς επιμένουμε στην ελληνοποίηση του αθλήματος. Όμως, θα πρέπει και οι Έλληνες παίκτες και οι... μεσίτες τους να καταλάβουν τη νέα πραγματικότητα. Να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να ζητάνε αυτά τα απίστευτα ποσά».