Την πρώτη του συνέντευξη ως ποδοσφαιριστής της Λάτσιο, έδωσε ο Τζιμπρίλ Σισέ και μιλώντας στην «Equipe» είπε αρκετά και ενδιαφέροντα. Αναφερόμενος στην επιλογή του να μεταγραφεί στους «λατσιάλι», ο 30χρονος Γάλλος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει φτάσει η ώρα που θα παίζει γα τα χρήματα, αποκάλυψε ότι απέρριψε μία «εξωφρενική» πρόταση από ομάδα της Κίνας και πρόσθεσε: «Το πρωτάθλημα της Ιταλίας είναι ένα από τα κορυφαία της Ευρώπης και θέλω να το ανακαλύψω, να το ζήσω. Εχουμε μία πολύ καλή ομάδα και για μένα είναι μία εξαιρετική πρόκληση. Θα αντιμετωπίσω κλειστές άμυνες και θέλω να δω που βρίσκομαι, πως θα ανταποκριθώ».

Στην συνέχεια, ο Σισέ αναφέρθηκε και στο θέμα της εθνικής Γαλλίας, με την οποία μετρά 40 συμμετοχές και εννέα γκολ: «Προέρχομαι από δύο καταπληκτικές χρονιές στην Ελλάδα με τον Παναθηναϊκό, όμως προφανώς δεν ήταν αρκετό. Ισως γιατί το ελληνικό πρωτάθλημα να είναι κατώτερο από άλλα. Παρ΄όλα αυτά όμως και στην Ελλάδα, πρέπει να προσπαθήσεις για να βάλεις γκολ. Η μπάλα ποτέ δεν πηγαίνει μόνη της στα δίχτυα. Ξέρω τι ήθελα και ξέρω τι θέλω. Δεν θα πεθάνω για την εθνική ομάδα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός γνωρίζει καλά την Serie A και θα δούμε τι θα γίνει εφέτος».

Υπενθυμίζεται ότι ο Σισέ, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την Λάτσιο, με ετήσιες απολαβές κοντά στα δύο εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε 84 συμμετοχές με τον Παναθηναϊκό, σκόραρε 54 φορές σε όλες τις διοργανώσεις για τους «πράσινους».