Απαντήσεις σε πολλά ζητήματα που τον αφορούν έδωσε ο Γιάννης Μπουρούσης μιλώντας στην εφημερίδα «Φως των Σπορ», αφού ο διεθνής σέντερ αποτέλεσε κεντρικό πρόσωπο της αθλητικής σκηνής πριν από μερικές εβδομάδες. Ο Μπουρούσης αρνήθηκε για ακόμη μία φορά ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών, ενώ διευκρίνισε ότι οι συνομιλίες και η σχέση του με τον Μάκη Ψωμιάδη έχουν εξήγηση, αφού ο παίκτης της Αρμάνι Μιλάνο, πλέον, διατηρεί σχέση με την κόρη του Ψωμιάδη.

Μεταξύ άλλων, ο Μπουρούσης απάντησε για:

Τη συνομιλία του με το Μάκη Ψωμιάδη και τη φράση "μου τελείωσε το φάρμακο": «Ήταν μια συνομιλία με τον κύριο Ψωμιάδη, ο οποίος είναι και πατέρας της κοπέλας μου... Αναφέρομαι ωστόσο σε κάτι εντελώς νόμιμο. Και στην εθνική και στις ομάδες μου ουδέποτε έχω ασχοληθεί με κάτι απαγορευμένο. Πήρα συμπληρώματα αυτή τη φορά, αλλά τίποτε παράνομο... Συμφωνώ, η συνομιλία όντως φαίνεται ύποπτη για όποιον δεν με γνωρίζει. Είναι λάθος μου και το λέω. Ο τρόπος που μιλάω, ο χαβαλές. Και μέσα στα αποδυτήρια λέω τέτοια. Αντί να πω "φέρε ντεπόν", έχω πει "φέρε να φτιαχτούμε"... Τι είναι ο κύριος Ψωμιάδης; Κανένας ειδικός και επιστήμονας για να μου δώσει κάτι απαγορευμένο;».

Τη ζημιά που υπέστη: «Αυτό που είπα από την πρώτη μέρα ήταν: αν τον πεθαμένο τον βάζουν τρία μέτρα κάτω από τη γη, εμένα με έβαλαν δεκαπέντε. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι από αυτή τη συνομιλία έπαθα μεγάλη ζημιά και ως επαγγελματίας και ως άνθρωπος».

Τον έλεγχο της WADA: «Αυτό που πολλοί δεν ξέρουν είναι ότι 7-8 ημέρες πριν γίνει αυτό έγινε ξαφνικός έλεγχος από την WADA και εξεταστήκαμε εγώ και ο Μαυροκεφαλίδης. Βγήκαν λοιπόν και μίλαγαν για ντόπες και πως ολόκληρη WADA, ένας διεθνής οργανισμός, κάλυψε εμένα. Γίνονται αυτά; Μόνο και μόνο όταν το διάβασα τρελάθηκα. Ο Ολυμπιακός δεν έκανε κάτι».

Την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό και το χαρακτηρισμό προς τους ιδιοκτήτες της ομάδας: «Θεωρώ ότι αυτοί που έδωσαν το συγκεκριμένο κομμάτι που αναφέρομαι στους προέδρους, το έκαναν εσκεμμένα. Ωστόσο, ήταν λάθος μου, πρέπει να το πω. Αλλά δίχως να θέλω να δικαιολογηθώ, επαναλαμβάνω ότι για να φτάσω σ΄ αυτό το σημείο έπαιξε μεγάλο ρόλο η πίκρα που είχα για το μήνα που πετάχτηκα εκτός ομάδας... Το να μείνω στην ομάδα ήταν απίθανο... Λίγοι στάθηκαν δίπλα μου. Ακόμη και συμπαίκτες μου, ελάχιστοι στάθηκαν κοντά. Σίγουρα η συνομιλία έπαιξε τεράστιο ρόλο. Αν ήταν μόνο το συμπλήρωμα δεν θα υπήρχε πρόβλημα, όμως ο χαρακτηρισμός έπαιξε τεράστιο ρόλο. Και όπως λύθηκε η συνεργασία δεν μπορώ να κρατήσω κακία. Πράξαμε ό,τι θα μπορούσε ο καθένας να πράξει»

Το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ελλάδα και το σύλλογο που θα προτιμούσε: «Εδώ έχει ακουστεί ότι προσπαθούσα να φύγω από τον Ολυμπιακό για να πάω στον Παναθηναϊκό. Δεν θα πήγαινα ποτέ στον Παναθηναϊκό. Είσαι σε μία μεγάλη ομάδα; Τέλος. Δεν γίνεται να πας στην αντίπαλη. Εκεί που σε φτύνουν δεν γλείφεις. Μεγάλη ομάδα ο Παναθηναϊκός, αλλά δεν θα ήθελα ποτέ να πάω. Μπορεί ύστερα από κάποια χρόνια να γυρίσω στον Ολυμπιακό».