«Ενός κακού μύρια έπονται» και φαίνεται πως η παραπάνω φράση, ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση του κύριου Tiger Woods ο οποίος μετά το διαζύγιό του και την αρνητική δημοσιότητα που επί μήνες συνόδευε το όνομά του, είναι τώρα αντιμέτωπος με την... χρεοκοπία! Φαίνεται πως ο άλλοτε πάμπλουτος παίχτης του γκολφ έχει «μερικά» οικονομικά προβλήματα για αυτό και αποφάσισε να πετάξει έως την Ιαπωνία και να γυρίσει  μια διαφήμιση.

Μετά τα χρυσά συμβόλαια με την PepsiCo, την Gillette και την Accenture (ACN), ο Woods θα πρωταγωνιστεί σε μια όχι και τόσο "λαμπερή" διαφήμιση για την εταιρεία Kowa όπου προωθεί  μια κρέμα για μυϊκούς πόνους!

Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που ο Tiger είχε εμφανιστεί σε διαφήμιση στη ιαπωνική τηλεόραση ήταν το 1997, όταν ακόμα δεν είχε γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό, κάτι το οποίο σημαίνει ότι τον τελευταίο καιρό, ο κύριος  Woods  είναι λίγο... απελπισμένος!

Η αρχή του κακού έγινε για τον Woods με το διαζύγιό του και την "πικάντικη" ερωτική ζωή του που βγήκε στη φόρα.

Έκτοτε τα οικονομικά του Tiger Woods έχουν πληγεί καθώς όχι μόνο πολλά από τα συμβόλαια που είχε με γνωστές εταιρείες διακόπηκαν αλλά πλήρωσε και 100 εκατ. δολάρια στη πρώην σύζυγό του με το διαζύγιο.

Εκτός από όλα αυτά, ο Tiger έβαλε το σπίτι του στη Φλόριντα υποθήκη έναντι του ποσού των 54 εκατ. δολαρίων, ένα ποσό που πρέπει να πληρώσει μέχρι τον Ιανουάριο του 2016, κάτι που σημαίνει ότι πληρώνει περίπου 10 εκατ. δολάρια κάθε χρόνο, συν 431.032 δολάρια σε φόρους!

Πως λοιπόν ο Tiger θα καταφέρει να κρατήσει την περιουσία του όταν πλέον συνεργάζεται μόνο με τρεις μεγάλες εταιρείες την Nike (NKE), -την Electronic Arts (ERTS) και την Kowa.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η Nike μείωσε κατά πολύ τα χρήματα που πληρώνει τον παίχτη του γκολφ. Έτσι από τα 20 εκατ. δολάρια το 2009, ο Woods πήρε 10 εκατ. το 2010 και όπως όλα δείχνουν, δεν θα πάρει περισσότερα το 2011.

Η Nike «τιμώρησε» με αυτόν τον τρόπο τον Woods για την «απρεπή» κοινωνική συμπεριφορά του.

Όσον αφορά στο συμβόλαιό του με την Kowa, εκτιμάται ότι αγγίζει το ποσό των 4 εκατ. δολαρίων.

Πρόσφατες εκτιμήσεις των συνολικών εσόδων του Woods το 2011 κάνουν λόγο για 60 εκατ. δολάρια, ωστόσο, σύμφωνα με το CNNΜoney, ο πραγματικός αριθμός δεν ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια.

Η αλήθεια είναι όμως ότι και στο γκολφ, ο Woods δεν τα πάει και τόσο καλά. Το 2009 δεν κέρδισε κάποιον μεγάλο αγώνα και δεν είχε καμία νίκη το 2010. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα PGA, ο παίχτης πήρε για τις νίκες του το 2011 571.363 δολάρια, ποσό που δεν συγκρίνεται με τα 10 εκατομμύρια που πήρε το 2007!

Ο ατζέντης του πάντως αρνείται ότι ο παίχτης είναι στα όρια της χρεοκοπίας και δηλώνει ότι ο Woods είναι οικονομικά δυνατός.


Πηγή: www.protothema.gr