Οι εκπλήξεις στο Κόπα Αμέρικα που φιλοξενείται στην Αργεντινή, συνεχίσθηκαν και στους προημιτελικούς της διοργάνωσης. Πιό συγκεκριμένα, μετά από ένα «στείρο» 90λεπτο, η Βραζιλία και η Παραγουάη, διεκδίκησαν την πρόκριση στον ημιτελικό μέσω της παράτασης. Ομως και στα επιπλέον 30 λεπτά η μπάλα δεν μπήκε στα δίχτυα, με αποτέλεσμα η πρόκριση να κριθεί στην διαδικασία των πέναλτι, όπου οι Παραγουανοί αποδείχθηκαν ψυχραιμότεροι και επικράτησαν με 2-0.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι Ελάνο, Τιάγκο Σόλβα, Αντρέ Σάντος και Φρεντ έχασαν πέναλτι για την Βραζιλία και ο Μπαρέτο για την Παραγουάη, που θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό την Βενεζουέλα.

Η Βενεζουέλα, από την πλευρά της είχε δείξει από νωρίς τα δόντια της και όποιος την υποτίμησε το πλήρωσε. Οπως συνέβη και με την Χιλή, που γνώρισε την ήττα με 2-1 στον προημιτελικό της διοργάνωσης και αποχωρώντας πρόωρα από τα γήπεδα της Αργεντινής. Τα τέρματα της Βενεζουέλας, που στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει την Παραγουάη, πέτυχαν οι Βιθκαρόντο (34`) και Σισέρο (80`), ενώ η Χιλή ισοφάρισε προσωρινά με τον Σουάζο στο 69ο λεπτό.

Η συνέχεια της διοργάνωσης

-ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

20/07 Λα Πλάτα Περού-Ουρουγουάη 03:45
21/07 Μεντόζα Παραγουάη-Βενεζουέλα 03:45  

-ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

23/07 Λα Πλάτα 22:00

-ΤΕΛΙΚΟΣ

24/07 Μπουένος Αϊρες 22:00