Ο Πάμπλο Γκαρσία δεν έπεσε από τα σύννεφα όταν έμαθε για τα στημένα. Ο μέσος του ΠΑΟΚ στάθηκε στη διαιτησία με τον Αρη, η οποία ίσως στοίχισε το πρωτάθλημα στον «δικέφαλο». Ο Ουρουγουανός μέσος σε συνέντευξή του αναφέρθηκε σε πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

- Πότε υπολογίζεις ότι μπορείς να παίξεις;

Προβλήματα έχω αρκετά… Είναι κάτι προληπτικό λόγω της εγχείρησης που έκανα. Ήταν η πρώτη φορά που έκανα εγχείρηση. Δεν έχει περάσει καιρός που έγινε ο καθαρισμός. Το γόνατό μου θέλει λίγο ακόμα χρόνο. Η έντονη προπόνηση σε κάνει να αισθανθείς κάτι, αλλά αυτό δεν είναι κάτι το σημαντικό. απάντησε.

- Λείπει ο Βιτόλο, τι σημαίνει για σένα και την ομάδα αυτή η απουσία;
Δεν είναι μόνο ο Βιτόλο, αλλά και ο Μουσλίμοβιτς, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, Οι παίκτες περνάνε, όλοι περνάμε κάποια στιγμή, το σημαντικό είναι πως ο ΠΑΟΚ μένει και προσπαθεί να πάει μπροστά.

- Είσαι ένας έμπειρος παίκτης. Τι είδες στην προετοιμασία και ποια τα νέα στοιχεία της ομάδας φέτος;

Εγινε πολύ καλή δουλειά στο θέμα της φυσικής κατάστασης. Δεν θα ήθελα να πω και πολλά διότι έχω κάνει και άλλες προετοιμασίες και το να πάμε καλά μπορεί να μη σημαίνει τίποτα. Ούτε τα φιλικά σε κάνουν να βγάλεις συμπέρασμα. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να δουλέψεις στη φυσική κατάσταση. Να παίζουμε με χαρά, να ευχαριστιόμαστε το ποδόσφαιρο.

- Σε δέκα μέρες θα διεξαχθεί το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Θα είναι έτοιμη η ομάδα, ο προπονητής έχει περάσει πράγματα σ’ αυτήν;

Πιστεύω ότι κάθε προπονητής έχει τον τρόπο του να λειτουργεί. Πάντοτε όταν ξεκινάς ένα πρωτάθλημα ή τις επίσημες υποχρεώσεις, δεν είναι εύκολες οι καταστάσεις που περνάς και όλες αυτές τις ελλείψεις που έχεις πρέπει να τις αντικαταστήσεις με καρδιά και ψυχή, Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι.

- Ο κ. Μπόλονι έχει ζητήσει να αποκτηθεί ένας μέσος. Ζητάει κάτι διαφορετικό που σημαίνει ότι οι μέσοι δεν μπορούν να το δώσουν;
Δεν μπορώ να σκεφτώ τι έχει ο προπονητής στο μυαλό του, ξέρω ότι υπάρχουν παίκτες όπως ο Μπαλάφας και ο Αρίας και δικαιούνται να πάρουν και αυτοί μια ευκαιρία.

- Η φετινή σεζόν είναι βάσει συμβολαίου η τελευταία σου στον ΠΑΟΚ. Έχεις πάντα την ίδια διάθεση την ίδια για ποδόσφαιρο;
Σίγουρα έχω την ίδια διάθεση, το ποδόσφαιρο είναι αυτό που αγαπώ, κάθε χρονιά που ξεκινάει είναι σαν να κάνω ντεμπούτο. Δεν ξέρω πόσο ποδοσφαιρικό χρόνο θα έχω ακόμα, και γι’ αυτό το παίρνω με όρεξη και διάθεση για να μπορώ να χαρώ κάθε παιχνίδι.

- Είπες ο ίδιος ότι η ομάδα θα πρέπει να αλλάξει λόγω ηλικίας, μετά το είπε και η διοίκηση. Το διαπιστώνεις μέσα από τις κινήσεις;

Δεν μπορώ να σκεφτώ τι σκέφτεται η διοίκηση ο προπονητής, αλλά η ομάδα δεν μπορεί να κρατηθεί με το μέσο όρο ηλικίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

- Είσαι ένας από τους τρεις παίκτες τους οποίους ο προπονητής ζήτησε απαραιτήτως να μείνουν στην ομάδα, Πώς το εισπράττεις αυτό;

Σίγουρα όταν το άκουσα αισθάνθηκα ωραία. Αυτό με κάνει να είμαι υποχρεωμένος απέναντι στην ομάδα, να δίνω το 100% από αυτό που μπορώ να δώσω. Έχω μεγάλη ευθύνη από τη στιγμή που είμαι παίκτης του ΠΑΟΚ, να υπερασπίζομαι την ομάδα, το σήμα της και τον κόσμο.

- Μπορεί να κάνει ο ΠΑΟΚ πορεία στην Ευρώπη ανάλογη της περσινής έτσι όπως είναι τώρα;

Είναι εμφανές ότι αν φύγουν παίκτες πρέπει να αντικατασταθούν από κάποιους άλλους. εγώ δεν μπορώ να τοποθετηθώ αν λείπει κάτι ή όχι, είμαι παίκτης δεν είμαι ο προπονητής. Εχω άποψη, αλλά από σεβασμό δεν θα την πω. Εγώ ξέρω ότι θα δώσω ό,τι καλύτερο μπορώ και να κάνω ό,τι μου ζητά ο προπονητής.

- Πέρασαν δύσκολες στιγμές οικονομικά. Πώς θα το βλέπατε και πώς θα λειτουργήσεις σε περίπτωση που αυτά ξανασυμβούν;

Εμείς όλοι βλέπουμε ότι το ποδόσφαιρο παγκοσμίως έχει προβλήματα, ξέρουμε ότι μπορεί να υπάρχουν καθυστερήσεις όπως και υπήρξαν, έχουμε συζητήσει αυτό το θέμα τόσο με τον Παντελή (Κωνσταντινίδη) όσο και με τον Βρύζα που επέστρεψε. Ξέρουν τι σκεπτόμαστε εμείς. Αυτό που πρέπει να έχουμε είναι να είμαστε ήρεμοι αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα. Όλοι οι άνθρωποι που εργάζονται στην ομάδα, όπως οι φροντιστές αυτό που θέλουμε είναι να μας μιλάνε ξεκάθαρα και ευθέως. Οι παρεξηγήσεις λύνονται με δυο λόγια, με μια απάντηση.

- Είναι η τέταρτη χρονιά σου στον ΠΑΟΚ. Σημαίνει ότι έχεις συνδέσει την καριέρα σου με τον ΠΑΟΚ, Και αν αυτό μπορεί να σε κρατήσει στη Θεσσαλονίκη….

Σίγουρα είναι η ομάδα όπου έχω μείνει παραπάνω χρόνια από τις άλλες. Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα έμενα τόσα χρόνια εδώ, αλλά έτσι είναι η ζωή. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είμαι χαρούμενος, είναι από τα καλύτερα μέρη που με έχουν αγαπήσει και με κάνει να αισθανθώ πολύ καλά. Δε γνωρίζω πόσο ακόμα θα παίζω. Μέχρι στιγμής αγαπώ και μ' αρέσει το ποδόσφαιρο, αλλά είμαι ξεκάθαρος στο μυαλό μου ότι είμαι 34 χρόνων. Όταν μου πουν στην ομάδα "Γκαρσία, δεν μπορείς άλλο" θα μαζέψω τα πράγματά μου και θα φύγω. Το πότε θα σταματήσω το ποδόσφαιρο είναι κάτι που θα το αποφασίσω εγώ. Τώρα για το μέλλον δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι τώρα. Όταν λέω ότι κάποια στιγμή θα αφήσω το ποδόσφαιρο εννοώ γενικά, όχι τον ΠΑΟΚ.

- Πρόσφατα βγήκαν κάποια σκάνδαλα με στημένα παιχνίδια. Σε αιφνιδίασε αυτό;

Δεν με αιφνιδίασε διότι εγώ τα είχα πει. Ότι υπήρχε μια μεγάλη μαφία, αλλά όχι μόνο εδώ αλλά και παντού γίνονται αυτά. Στην Ιταλία η Γιουβέντους υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία. Τώρα εδώ στην Ελλάδα πρέπει να γίνει το αντίστοιχο και πρέπει όλα τα ψεύτικα τρόπαια να επιστραφούν πίσω. Δυστυχώς παγκοσμίως υπάρχουν τέτοιες μαφίες, αλλά πιστεύω ότι κάποια στιγμή αυτά θα τελειώσουν ώστε να μπορέσει να παιχτεί καθαρό ποδόσφαιρο.

- Μιλάς με τα καλύτερα λόγια για τον ΠΑΟΚ, αλλά ζεις σε ένα πρωτάθλημα το οποίο πολλές φορές έχεις κατηγορήσει για κακώς κείμενα. Αυτό είναι αντιφατικό…

Όλα αυτά που γίνονται σε πειράζουν. Εμείς δουλεύουμε για να φέρουμε αποτελέσματα αλλά δε μας αφήνουν. Στο παιχνίδι με τον Αρη ο διαιτητής ήθελε άλλα πράγματα και το έδειξε από την αρχή. Αν είχαμε αυτό το παιχνίδι ίσως να κερδίζαμε ένα πρωτάθλημα. Όλη την έμπνευση, την αγάπη που έχεις για το ποδόσφαιρο σ’ τη στερούν.

Πηγή: www.gazzetta.gr