Είναι γνωστό ότι οι πολέμιοι του Λιονέλ Μέσι περιμένουν τα "στραβοπατήματα" της εθνικής Αργεντινής για να αρχίσουν την κριτική εναντίον του καλύτερου ποδοσφαιριστή στον πλανήτη, αφού η Μπαρτσελόνα δεν τους δίνει το δικαίωμα.
Έτσι και τώρα, μετά τον αποκλεισμό της "αλμπισελέστε" από την Ουρουγουάη στο Κόπα Αμέρικα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που άρχισαν να καταφέρονται εναντίον του Μέσι, θαρρείς και το ποδόσφαιρο είναι ατομικό άθλημα ή ότι ένας παίκτης μπορεί να νικήσει μια ομάδα.

Προς βοήθεια του συμπαίκτη του στους "μπλαουγκράνα" έσπευσε ο Τσάβι, ο οποίος υπερασπίστηκε τον Μέσι, δηλώνοντας πως «οι κριτικές στο πρόσωπό του για την αποτυχία της Αργεντινής είναι εντελώς υπερβολικές».

Ο Τσάβι έστρεψε τα "πυρά" του στους κακούς αγωνιστικούς χώρους που φιλοξενούν τη διοργάνωση του Κόπα Αμέρικα. «Ο Λέο έκανε σπουδαίες εμφανίσεις, παρά τον αποκλεισμό της εθνικής της χώρας του» δήλωσε ο Ισπανός μέσος και συμπλήρωσε: «Αν οι συνθήκες στα γήπεδα ήταν καλύτερες, τότε θα είχε αποκαλυφθεί πλήρως το ταλέντο του Μέσι και όλης της ομάδας του».