Για όλα τα θέματα που απασχολούν τον Παναθηναϊκό μίλησε ο Δημήτρης Γόντικας σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους, μετά την παρουσίαση των Βιτόλο, Τοτσέ και Κουίνσι. Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή προτεραιότητα αποτελεί η εξεύρεση του αντικαταστάτη του τραυματία Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, ενώ τόνισε πως το «τριφύλλι» βρίσκεται σε επαφές με την Σετουμπάλ για την απόκτηση του Ζεκά. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι ο Παναθηναϊκός έχει λάβει πρόταση για παίκτη, ο οποίος αγωνιζόταν βασικός στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν άλλες παραχωρήσεις πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών, εκτός εάν κατατεθούν ικανοποιητικές προτάσεις και υπάρχει η χρονική δυνατότητα για την εύρεση αντικαταστάτη.

Επιπλέον, διέψευσε τα σενάρια για Αμανατίδη και Παπαδόπουλο, καθώς τόνισε ότι, στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Γιάννη Σαμαρά και τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο Πορτογάλος τεχνικός εξέφρασε την επιθυμία να δουλέψει με ρόστερ 25 παικτών. Επιπρόσθετα, είπε ότι, αν όλα πάνε καλά, θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση για τη ρήτρα του Κουίνσι, ενώ για το έλλειμμα και τη μείωσή του τόνισε ότι θα υπάρξει εικόνα τον Σεπτέμβριο, όταν θα έχει οριστικοποιηθεί το ρόστερ.

Στο μεταξύ, μετά την πρωινή προπόνηση έλαβε χώρα η συνάντηση του Γόντικα με τους Σαμαρά και Φερέιρα, στην οποία συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ο Πορτογάλος ενημέρωσε τους δύο άνδρες για την πορεία της προετοιμασίας και την κατάσταση της ομάδας, ενόψει των αγώνων με την Οντένσε για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ακόμη, εξέφρασε την επιθυμία να δουλέψει με ένα ρόστερ που δεν θα έχει περισσότερους από 25 παίκτες, όπερ σημαίνει ότι θα υπάρξουν κάποιες αποχωρήσεις, καθώς αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει 33. Από την πλευρά του, ο Γόντικας ενημέρωσε για τις προτάσεις που υπάρχουν αναφορικά με την παραχώρηση παικτών, ενώ έγινε συζήτηση και για ποδοσφαιριστές που πρέπει να αποκτηθούν, όπως τον Ζεκά.