Αισιόδοξος ότι τελικά θα επέλθει η κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο εμφανίστηκε ο Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του προς τηλεοπτικούς σταθμούς. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή, που τέθηκε σε καθεστώς προστατευόμενων μαρτύρων, προανήγγειλε επίσης ότι θα κινηθεί δικαστικά εναντίον όσων εμπλέκουν το όνομά του, αλλά και τον αχαϊκό σύλλογο στην υπόθεση των προσυνενοημένων αγώνων.

 «Παρά τις Κασσάνδρες που προέβλεπαν πώς δε θα γίνει τίποτα στο θέμα της καθάρσεως του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι αποφάσεις δείχνουν το εντελώς αντίθετο. Δε θέλω να κάνω κριτική των αποφάσεων, αλλά είναι βέβαιο πλέον ότι η ελληνική κυβέρνηση, πλέον και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και οι καθαροί άνθρωποι στο ποδόσφαιρο έχουμε πάρει ορισμένες αποφάσεις, οι οποίες υλοποιούνται καθημερινά. Μπορεί να μη γίνει κάθαρσις 100%, αλλά κάποια καινούργια και πιο καθαρή μέρα έρχεται και θα κάνει το ποδόσφαιρο καλύτερο» δήλωσε ο ποινικολόγος.


Συνέχισε: «Είναι γεγονός όμως ότι η δική μου προσπάθεια να βοηθήσω και την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική δικαιοσύνη και την ΕΠΟ να γίνει το ποδόσφαιρο καλύτερο μού δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Ήδη σήμερα ενημερώθηκα ότι, λόγω της επικινδυνότητας των προσώπων αυτών, είμαι σε καθεστώς προστατευόμενων μαρτύρων, κάτι που με ενοχλεί αφάνταστα, αφού δεν φανταζόμουν ποτέ τον εαυτό μου να τον συνοδεύουν συνοδευτικά και μοτοσικλετιστές, αλλά ίσως είναι μια αναγκαία συνέπεια. Και το δεύτερο είναι η ψυχική μου ταλαιπωρία, όταν βλέπω τους συνεργάτες αυτής της εγκληματικής οργάνωσης σαν έναν που κυκλοφορεί σε περιφερειακούς σταθμούς και διαδίκτυο και κάνει κάποιες δηλώσεις που θίγουν την τιμή και την υπόληψή μου, και της ομάδας μου της Παναχαϊκής και ζήτησα την προστασία του εισαγγελέα.

Ήδη έχουμε καταθέσει μηνύσεις τόσο εγώ όσο και η ΠΑΕ Παναχαϊκή εναντίον του Άγγελου Τραυλού και ενός Σταθάκη που περιδιαβαίνει τα διάφορα ραδιόφωνα. Με χαρά μου άκουσα ότι η κ. Ράικου διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική. Είναι βέβαιος ότι και αυτή η προσπάθεια να σπιλωθεί το όνομά μου και να εκβιαστώ θα πέσει στο κενό. Ήδη, σήμερα στην Πάτρα ασκήθηκε η πρώτη ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα εκβίασης σε βάρος μου, κατατέθηκαν οι πρώτες μηνύσεις και θα ακολουθήσουν και αγωγές».