Για την απόφασή του να αναστείλει μέχρι νεωτέρας την λειτουργία του "AEL FC Arena" μίλησε ο Κώστας Πηλαδάκης στον «NovaΣπορ FΜ». Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Λάρισα είπε μεταξύ άλλων: «Είναι δύο τα σημαντικά προβλήματα και τα μεγάλα θέματα που οδήγησαν σε αυτή την εξέλιξη. Το πρώτο έχει να κάνει με τις κακοτεχνίες που αφορούν την ΕΡΓΟ 3, η οποία εντάχθηκε στο άρθρο 99 και άφησε απλήρωτες τις υποχρεώσεις της, τόσο προς τους Λαρισαίους επιχειρηματίες, όσο και προς αυτούς που είναι εκτός πόλης. Η ΕΡΓΟ 3 έκανε μια δικαστική κίνηση να μπλοκάρει εγγυητικές, εμείς θέλαμε να διορθώσουμε κακοτεχνίες. Για παράδειγμα, δεν είχαμε κλιματισμό με 40 βαθμούς θερμοκρασία.

Δεν είχαμε ρυθμίσει προβλήματα πυρασφάλειας. Κάναμε προσπάθειες και απευθείας συναντήσεις με τους προμηθευτές της ΕΡΓΟ 3 να δούμε τι θα καταφέρουμε για να διορθώσουμε τα προβλήματα. Οι εγγυητικές αυτό το ρόλο είχαν, να μπορούμε να διεκδικήσουμε το δίκιο μας, από τη στιγμή που κάποιος δεν κάνει τη δουλειά του σωστά. Υπάρχει η κίνηση της ΕΡΓΟ 3 δικαστικά, θα κάνουμε και εμείς τις δικές μας κινήσεις, για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντά μας. Η ΕΡΓΟ 3 προσπάθησε να πει ότι παρέδωσε το γήπεδο και όλα καλά, δεν είναι έτσι όμως. Η κεντρική κονσόλα διαχείρισης του γηπέδου δεν λειτουργεί. Υπάρχουν ζητήματα με την πυρασφάλεια, με τον περιβάλλοντα χώρο, δεν είναι όλα απλά. Πρέπει να υπάρχει υπευθυνότητα και να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας.

Δεύτερο κομμάτι είναι η επιστροφή του ΦΠΑ, όπως σωστά έγινε στο Καραϊσκάκη επί υπουργίας του κ. Βενιζέλου στο Πολιτισμού. Το λιγότερο που μπορούμε να περιμένουμε είναι η τήρηση του νόμου. Περιμένουμε την επιστροφή του ΦΠΑ, όπως έγινε επίσης στο εμπορικό κέντρο 'The Mall' και έχουμε καταθέσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Αντιλαμβανόμαστε πως είναι μια δύσκολη κατάσταση για την χώρα, έγιναν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και από τον περσινό Σεπτέμβριο περιμένουμε μια απάντηση».

Για τον ρόλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού είπε: «Η ΓΓΑ είναι ιδιοκτήτης, εμείς έχουμε την εκμετάλλευση για 49 χρόνια και μετά το γήπεδο επιστρέφει στο δημόσιο. Εμείς τηρήσαμε όλες τις υποχρεώσεις μας, κάναμε ό,τι μας ζητήθηκε, ακόμα και τα γήπεδα τένις φτιάξαμε, κάτι που μας ζητήθηκε την τελευταία μέρα. Δεν υπάρχει τίποτα πλέον, εμείς δηλαδή το επόμενο βήμα που έχουμε να κάνουμε είναι να πάρουμε βενζίνη και να το... κάψουμε».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα χρήματα που απαιτούνται για να λειτουργήσει το γήπεδο: «Τα χρήματα που απαιτούνται για τις κακοτεχνίες αγγίζουν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Εμείς εγείρουμε αυτό το θέμα, λόγω της έλλειψης ρευστότητας. Δηλαδή για παράδειγμα τώρα, οι εργαζόμενοι πώς θα πληρωθούν για να πάνε διακοπές; Εμείς κάναμε τα πάντα, αποπληρώνουμε τραπεζικό δάνειο και μάλιστα το τραπεζικό ίδρυμα που μας έδωσε τα χρήματα έχει δείξει κατανόηση και δεν πιέζει για την αποπληρωμή των χρημάτων. Έχουμε μια ομάδα που δεν ξέρει σε ποια κατηγορία θα παίζει, πώς να στηρίξει αυτό το γήπεδο; Δεν έχουμε κανένα τρόπο αντίδρασης, θα απολύσουμε όλο τον κόσμο που δουλεύει στο γήπεδο και ζητάω συγγνώμη για αυτό, αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Κάνουμε μεγάλες προσπάθειες για να βρούμε μια λύση με τις εταιρίες που ασχολούνται με το γήπεδο, όμως κι αυτοί θέλουν τα χρήματά τους. Δεν μπορούν να περιμένουν επ' αόριστον».

Και στην ερώτηση για το που θα παίζει η Λάρισα τη νέα σεζόν, απάντησε: «Έχουμε τεράστιο πρόβλημα, αναζητάμε πλέον γήπεδα εκτός του νομού. Όταν ήρθα στη Λάρισα, πλήρωσα την ανακατασκευή του Αλκαζάρ και το θέμα τακτοποιήθηκε μετά από τέσσερα χρόνια. Δεν θα ξαναπεράσουμε κάτι ανάλογο».

Σχετικά με το σκάνδαλο των «στημένων» αγώνων ο κ. Πηλαδάκης δήλωσε: «Εδώ που βρισκόμαστε, δεν πάει πιο κάτω. Όταν έχεις πιάσει πάτο, μόνο προς τα πάνω μπορείς να πας».

Για το αν συμφωνεί να αναλάβει η ΕΠΟ το πρωτάθλημα απάντησε: «Δεν συμφωνώ. Θεωρώ ότι η προσπάθεια που ξεκίνησε με την Σούπερ Λιγκα θα πρέπει να ολοκληρωθεί. Δεν μπορούμε να θεσμοθετούμε πράγματα για παράδειγμα αναφορικά με τις αδειοδοτήσεις με καλύτερα στάνταρ και στη συνέχεια να παρακάμπτονται και να μην ισχύουν».

Τέλος, για την επικείμενη υποψηφιότητα του Απόστολου Παπουτσάκη στην προεδρία της Σούπερ Λίγκα, τόνισε: «Είναι ένας αξιοπρεπέστατος κύριος, έχω την καλύτερη των εντυπώσεων. Υπάρχουν και άλλοι καλοί, εγώ προσωπικά όμως δεν ενδιαφέρομαι καθόλου. Ο εκάστοτε πρόεδρος της Λίγκας μπορεί να βοηθήσει όλες τις ομάδες. Οι αποφάσεις είναι συλλογικές, θα έπρεπε όμως οι πλειοψηφίες που απαιτούνται να είναι πιο συντριπτικές, για να φαίνεται και προς τα έξω ότι υπάρχει συλλογική θέληση σε θέματα κυρίως που αφορούν την κάθαρση και την βία. Αυτή είναι η άποψή μου και δεν αλλάζει».