Ακόμη μία απουσία μετρά από σήμερα η εθνική ανδρών, αυτή του Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ενόψει του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Ο διεθνής σέντερ μετέβη στην προπόνηση και ενημέρωσε τον ομοσπονδιακό προπονητή, Ηλία Ζούρο, πως δεν είναι σε θέση να συνεχίσει την προετοιμασία και δεν θ' αγωνιστεί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο σέντερ της Μακάμπι Τελ Αβίβ ζήτησε άδεια από τον Ζούρο, αλλά ο ομοσπονδιακός προπονητής αρνήθηκε να του τη δώσει. Παρά την αρνητική απάντηση όμως του προπονητή του ο «Σόφο» εγκατέλειψε την προπόνηση και την Εθνική. Ο Σχορτσανίτης ισχυρίστηκε πως η κοπέλα του είναι έγγυος, θα πρέπει να μείνει σε ακινησία το επόμενο διάστημα και γι' αυτό δεν θα είναι σε θέση ν' ακολουθήσει το πρόγραμμα της εθνικής ομάδας.

Μετά τις ηχηρές απουσίες των Δημήτρη Διαμαντίδη, Βασίλη Σπανούλη, Λουκά Μαυροκεφαλίδη, η χάλκινη Εθνική στο προηγούμενο Ευρωμπάσκετ (Πολωνία 2009) θα μεταβεί στη Λιθουανία χωρίς και το βασικό σέντερ της, τεράστια απώλεια.

Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις της Ομοσπονδίας που θα κινήσει διαδικασίες για την τιμωρία του Σχορτσανίτη. «Κάποιοι βλέπουν την εθνική ως βαρύδι και αγγαρεία και όχι ως τιμή -όπως πραγματικά είναι- ν' αγωνίζεσαι με το εθνόσημο στο στήθος,» σχολίασε απογοητευμένος στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, επιβεβαιώνοντας την είδηση πως ο Σχορτσανίτης εγκατέλειψε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Στο μεταξύ, «καθαρές» βγήκαν οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε σήμερα ο Κώστας Βασιλειάδης. Ο γκαρντ τραυματίστηκε στο γόνατο μετά από σύγκρουση με συμπαίκτη του στην πρωινή προπόνηση της εθνικής στο ΟΑΚΑ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Metropolitan» για εξετάσεις και ευτυχώς η μαγνητική τομογραφία δεν έδειξε κάτι σοβαρό.