Την ποινή του υποβιβασμού στα Τρίκαλα από την Β' Εθνική και στην Κόρινθο από τη Γ' Εθνική, επέβαλε η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της διοργανώτριας αρχής των δύο πρωταθλημάτων. Σχετικά με τα Τρίκαλα, η ομάδα είχε τιμωρηθεί με την ίδια ποινή και στη συνέχεια η διοίκηση προσέφυγε στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία ακύρωσε τον υποβιβασμό, όμως ανέπεμψε την υπόθεση πάλι στην πρωτοβάθμια επιτροπή κι αυτή ξαναπήρε σήμερα την ίδια απόφαση. Συγκεκριμένα, επέβαλε στην ΠΑΕ Τρίκαλα για την υπόθεση της πλαστής εγγυητικής επιστολής τις πειθαρχικές ποινές α) της αποβολής από το πρωτάθλημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου 2010-2011 και β) την πειθαρχική ποινή του προστίμου των 60.000 ευρώ και κατά τα 3/4 αυτής 45.000 ευρώ.

Σχετικά με την Κόρινθο, η Επιτροπή ομόφωνα αποφάνθηκε: Δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τα πειθαρχικά παραπτώματα της πλαστογραφίας κατ΄ εξακολούθηση και της δυσφημήσεως του αθλήματος του ποδοσφαίρου κατ΄ εξακολούθηση και επιβάλλει σε βάρος αυτών τις εξής πειθαρχικές ποινές:

1) Στο ΤΑΠ ΠΑΣ Κόρινθος α) την χρηματική ποινή των 40.000 ευρώ και λόγω κατηγορίας στην οποία αυτό αγωνίζεται κατά τα 2/4 αυτής την χρηματική ποινή των 20.000 ευρώ για την πρώτη πειθαρχική παράβαση της πλαστογραφίας κατ΄ εξακολούθηση β) την ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία από αυτήν που αγωνιζόταν μέχρι τώρα (σ.σ. Δ' Εθνική) για το δεύτερο πειθαρχικό παράπτωμα της δυσφημήσεως του ποδοσφαίρου κατ΄ εξακολούθηση γ) την χρηματική ποινή των 40.000 ευρώ και λόγω κατηγορίας στην οποία αυτή αγωνίζεται κατά τα 2/4 αυτής την χρηματική ποινή των 20.000 ευρώ για το δεύτερο πειθαρχικό παράπτωμα. Καθορίζει σε βάρος αυτού συνολική χρηματική ποινή του ποσού των 30.000 ευρώ.

2) Στο δεύτερο εγκαλούμενο Σ. Μαυρονάσιο α) την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για δύο χρόνια και β) την χρηματική ποινή των 20.000 ευρώ και λόγω κατηγορίας στην οποία η Κόρινθος αγωνίζεται την χρηματική ποινή των 10.000 ευρώ για την πρώτη πειθαρχική παράβαση της πλαστογραφίας κατ΄ εξακολούθηση γ) την χρηματική ποινή των 20.000 ευρώ και λόγω κατηγορίας στην οποία η Κόρινθος αγωνίζεται την χρηματική ποινή των 10.000 ευρώ για τη δεύτερη πειθαρχική παράβαση. Καθορίζει σε βάρος αυτού μια συνολική χρηματική ποινή του ποσού των 15.000 ευρώ.

Σχετικά με τη Δόξα Δράμας και το γεγονός ότι παρατάχθηκε με 6 και 7 παίκτες στους δύο τελευταίους αγώνες των πλέι οφ της Β' Εθνικής κατηγορίας, με αποτέλεσμα αυτοί να μην διεξαχθούν, η Επιτροπή κατακύρωσε τους αγώνες με 3-0 υπέρ των αντιπάλων της, δηλαδή του ΟΦΗ για τον αγώνα της 30ης/7/2011 (5η ημέρα) και του Λεβαδειακού για τον αγώνα της 1ης/8/2011 (6η ημέρα), όμως απήλλαξε την ΠΑΕ Δόξα Δράμας από κάθε άλλη πειθαρχική ποινή, λόγω αντικειμενικής αδυναμίας συμμετοχής στους ως άνω αγώνες του απαιτούμενου αριθμού ποδοσφαιριστών για την κανονική διεξαγωγή αυτών.