Αποτέλεσμα κακής τύχης χαρακτήρισε τις μέτριες εμφανίσεις του με τη φανέλα του Ολυμπιακού τη σεζόν που πέρασε ο Ματ Νίλσεν με δηλώσεις του στη ρωσική "Sport Express". O πάουερ φόργουορντ της Κίμκι είπε πως όλα πήγαν στραβά από την αρχή γι' αυτόν στην ομάδα του Πειραιά, αρχής γενομένης από τον τραυματισμό που υπέστη στα πλευρά τονίζοντας πάντως πως «χωρίσαμε σαν φίλοι» με τους «ερυθρόλευκους».

«Θα μπορούσα να μείνω στον Ολυμπιακό, αλλά δεν μου άρεσε ο ρόλος μου στην ομάδα. Όλα πήγαν στραβά για μένα από την αρχή της σεζόν. Είχα έναν άσχημο τραυματισμό στα πλευρά κι έκανα καιρό να τον ξεπεράσω. Δεδομένου ότι ο Ολυμπιακός είχε πολλούς παίκτες στη θέση μου, η παρουσία μου στην ομάδα έγινε προβληματική. Η πρόταση της Κίμκι έφτασε την κατάλληλη στιγμή. Χρειαζόμουν μία αλλαγή,» επισήμανε ο Αυστραλός πάουερ φόργουορντ.

Ερωτηθείς για τη σχέση του με τον προπονητή του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο Νίλσεν απάντησε: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον κύριο Ίβκοβιτς. Απεναντίας, χωρίσαμε σαν φίλοι».

Στο τέλος, ο Νίλσεν κλήθηκε να σχολιάσει την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και να καταθέσει τη γνώμη του για τον αντίκτυπο που θα έχει αυτή στις ελληνικές ομάδες μπάσκετ: «Ας μη δραματοποιούμε τα πράγματα. Δεν είμαι ειδικός στον οικονομικό τομέα, αλλά μου φαίνεται πως ο Ολυμπιακός θα είναι εντάξει. Όπως και ο Παναθηναϊκός. Θα σταθούν στα πόδια τους. Όμως άλλες ελληνικές ομάδες θα έχουν μεγαλύτερα προβλήματα. Τα πράγματα στην Ελλάδα είναι άσχημα».