Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, τόνισε πως χωρίς τις απουσίες η Εθνική ομάδα θα πέρναγε με άνεση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, ενώ δήλωσε πως όλοι οι Έλληνες αισθάνονται μία πικρία με τις απουσίες. «Είναι όντως μια νέα Εθνική Ομάδα, θα έλεγα και εξ’ ανάγκης νέα. Νομίζω ότι οι πρώτες εντυπώσεις, καθώς έχουμε δει μόλις λίγα λεπτά, αφήνουν κάποια περιθώρια αισιοδοξίας για αυτά τα παιδιά. Και με την προσθήκη του Νικ Καλάθη που ελπίζουμε ότι θα γίνει εντός των ημερών, πιστεύουμε ότι θα πάμε ακόμη καλύτερα.

Σαφέστατα, αν ήταν όλοι παρόντες η Εθνική Ομάδα θα διεκδικούσε με σιγουριά την παρουσία τα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο, γιατί το Ευρωμπάσκετ είναι και προκριματικοί αγώνες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Όλοι θα πρέπει όμως να ασχοληθούμε με τους παρόντες από εδώ και πέρα. Να συγχαρούμε αυτά τα παιδιά που είναι εδώ μέσα στο γήπεδο και άφησαν διακοπές, διασκέδαση, για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Η Εθνική είναι χαρά και τιμή, όχι βαρίδι και αγγαρεία. Πιστεύω ότι όλοι οι Έλληνες αισθάνονται μια πικρία για τις απουσίες, αλλά αυτή τη στιγμή θα πρέπει να σταθούμε στα παιδιά που είναι εδώ και να στηρίξουμε τα παιδιά που είναι εδώ», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος.


Πηγή: woop.gr