current views are: 20

11 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση17:00

Οριστική διακοπή στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Eισέβαλε ο Σαββίδης στον αγωνιστικό χώρο

Εισβολή οπλοφόρου Σαββίδη στο γήπεδο και απειλές κατά διαιτητή και ΑΕΚ

Δημοσίευση 17:00’

Εισβολή οπλοφόρου Σαββίδη στο γήπεδο και απειλές κατά διαιτητή και ΑΕΚ

Διακόπηκε οριστικά εις βάρος της ΑΕΚ ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» δεν κατέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο. Και αυτό γιατί ο διαιτητής Κομίνης τελικά θεώρησε έγκυρο το γκολ του Βαρέλα στο 89′ που νωρίτερα ακύρωσε και που προκάλεσε την εισβολή στον αγωνιστικό χώρο του Ιβάν Σαββίδη.

Ανταλλαγή ευθυνών

Σύμφωνα με τον ΠΑΟΚ, ο ρέφερι της αναμέτρησης καταχύρωσε το παιχνίδι υπέρ του ΠΑΟΚ με σκορ 1-0 (σ.σ. μέτρησε τελικά το γκολ του Βαρέλα), σημειώνοντας ότι ο αγώνας διακόπηκε με υπαιτιότητα της ΑΕΚ, η οποία δεν θέλησε να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο.

Η πλευρά της ΑΕΚ υποστηρίζει, πάντως ότι το γκολ του ΠΑΟΚ μέτρησε, αλλά ότι η διακοπή οφείλεται στην είσοδο του Ιβάν Σαββίδη!

Η εισβολή Σαββίδη

Αμέσως μετά την (προσωρινή όπως αποδείχτηκε) ακύρωση του τέρματος του ΠΑΟΚ, ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου του Βορρά» έφυγε από τη σουίτα του και κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο σε έξαλλη κατάσταση και κατευθυνόμενος προς τους διαιτητές ζήτησε το λόγο για το ακυρωθέν τέρμα. 

Ακολούθησε πανδαιμόνιο, συνεχείς διαβουλεύσεις με τους παράγοντες των δύο ομάδων και μερική εκκένωση του γηπέδου της Τούμπας, με τον διαιτητή να επικυρώνει τελικά το τέρμα στον «Δικέφαλο του Βορρά» και την ΑΕΚ να αποχωρεί.

Η διοίκηση των κιτρινόμαυρων αρνήθηκε να κατεβάσει τους παίχτες στον αγωνιστικό χώρο καταγγέλλοντας επίσης την εισβολή του μεγαλομέτοχου του ΠΑΟΚ, με πιστόλι. Επίσης από την ΑΕΚ υποστηρίζουν ότι κατά την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο ο Ιβάν Σαββίδης είπε απευθυνόμενος στον διαιτητή της αναμέτρησης, Γιώργο Κομίνη: «Είσαι νεκρός».

Από την Ένωση, συμπλήρωναν χαρακτηριστικά: «Υπό συνθήκες τρομοκρατίας, η ΑΕΚ δεν κατεβαίνει στο γήπεδο για να παίξει».

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να εκτραπεί από τον στόχο της, ο οποίος είναι ένα «καθαρό» πρωτάθλημα.

Παράλληλα ο υφυπουργός τόνισε πως τα ακραία φαινόμενα απαιτούν και γενναίες αποφάσεις.

Δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο sportdog.gr