current views are: 8

13 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση11:46

Σαββίδης: Ζητώ συγγνώμη, αλλά…

Η πρώτη τοποθέτηση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά τα έκτροπα στην Τούμπα

Δημοσίευση 11:46’

Η πρώτη τοποθέτηση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά τα έκτροπα στην Τούμπα

Με την εικόνα του, ως εισβολέας στην Τούμπα, να έχει κάνει από προχθές τον γύρο του κόσμου και το όνομά του να φιγουράρει στον διεθνή Τύπο, ο Ιβάν Σαββίδης έκανε την πρώτη του δήλωση μετά τα έκτροπα στο ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της Λίγκας, σε συνάντησή τους με τον υφυπουργό Αθλητισμού, εξέφρασαν την αντίθεσή τους με την απόφαση της κυβέρνησης να διακοπεί το πρωτάθλημα, με τον Γ. Βασιλειάδη να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός… Grexit από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου του Βορρά, λίγες ώρες μετά τη λήξη του αυτόφωρου, ζητά μεν συγγνώμη από όλους τους φίλους της ομάδας του, αλλά αιτιολογεί την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο ως απόρροια αρνητικών συναισθημάτων που τον κυρίευσαν μετά την αρχική απόφαση του διαιτητή να μην μετρήσει το γκολ των γηπεδούχων και όπως υποστηρίζει στόχος του ήταν να… προστατεύσει τους φιλάθλους! Αρνείται, μάλιστα, ότι εξαπέλυσε απειλές και δηλώνει «όμηρος» ενός «τελείως άρρωστου κατεστημένου».

Ολόκληρη η δήλωση Σαββίδη:

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, όλους τους Έλληνες φιλάθλους, την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα.

Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που έγινε. Σαφώς δεν είχα δικαίωμα να βγω στον  αγωνιστικό χώρο κατ´αυτόν τον τρόπο.

Η συναισθηματική αντίδραση μου έχει προκληθεί από την γενικευμένη αρνητική κατάσταση, που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό και από το σύνολο των απαράδεκτων, μη αθλητικών γεγονότων,  που έλαβαν χώρα προς το τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: τις ενέργειες του διαιτητή και του επόπτη (γκολ – οφσάιντ – γκολ), την διακοπή του αγώνα, τις διαμαρτυρίες και την είσοδο μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεκάδων ανθρώπων και των δυο ομάδων.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έκρυθμη κατάσταση στο γήπεδο και ο μοναδικός στόχος μου ήταν να προστατεύσω δεκάδες χιλιάδες φιλάθλων του ΠΑΟΚ από προβοκάτσιες – συμπλοκές – ανθρώπινα θύματα.

Πιστέψετε με, δεν είχα κανένα σκοπό να διαπληκτιστώ με την αντίπαλη ομάδα ή με τους διαιτητές. Και σαφώς δεν απείλησα κανέναν.

Δυστυχώς τόσο εγώ και η οικογένεια μου, όσο και οι συνάδελφοι μου, βρεθήκαμε όμηροι του τελείως αρρώστου ποδοσφαιρικού κατεστημένου.

Αγωνίζομαι και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, παρά τις αδιάκοπες επιθέσεις που δέχομαι σε όλα τα επίπεδα, για ένα δίκαιο ποδόσφαιρο με έντιμη διαιτησία σε όλους τους αγώνες και για να κερδίζονται τα πρωταθλήματα στα γήπεδα και όχι στα δικαστήρια.

Για ακόμα μια φορά ζητάω συγγνώμη.

​​Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ»

Αντιδρά η Λίγκα στη διακοπή του πρωταθλήματος: «Άλλοθι για όσους θέλουν να κρυφτούν»

Νωρίτερα σήμερα, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης συναντήθηκε με εκπροσώπους της διοίκησης της Super League, οι οποίοι αντιδρούν έντονα στην απόφαση της κυβέρνησης για διακοπή του πρωταθλήματος.

«Η διακοπή του πρωταθλήματος δεν ωφελεί σε τίποτα, μπορεί να αποτελέσει οπισθοδρόμηση και άλλοθι για όσους θέλουν να κρυφτούν πίσω από αυτή την απόφαση», δήλωσε ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Στράτος, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Βασιλειάδη.

«Αναγνωρίσαμε τις προσπάθειες του υφυπουργού Αθλητισμού και της κυβέρνησης για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο και για διασφάλιση της κοινωνικής ηρεμίας στη χώρα», σημείωσε ο κ. Στράτος και πρόσθεσε:

«Η διακοπή του πρωταθλήματος δεν ωφελεί κανέναν και τίποτα. Ακυρώνει ό,τι θετικό έχει γίνει και ό,τι θετικό υφίσταται. Θέτει σε κίνδυνο όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο».

«Υπάρχουν αρμόδια θεσμικά όργανα για να καταλογίσουν ευθύνες εκεί όπου ανήκουν. Είναι απαραίτητο να ενισχυθεί το θεσμικό πλαίσιο και να αναβαθμιστούν οι λειτουργίες και τα όργανα του ποδοσφαίρου, πάντα εναρμονισμένα με τους διεθνείς οργανισμούς και τη νομοθεσία. Εμείς είμαστε αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια, με συγκεκριμένες προτάσεις που καταθέσαμε». 

Υπενθυμίζεται ότι μετά το “λουκέτο” στο πρωτάθλημα, που μπήκε έπειτα από πολύωρη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ακολούθησε η επιστολή της ΦΙΦΑ, στην οποία η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου απειλεί ακόμη και με αποβολή από τις διεθνείς διοργανώσεις, ενώ ο κ. Βασιλειάδης άφησε ανοιχτό παράθυρο στο… Grexit, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα στους αρμόδιους φορείς.

«Αν θέλουν Ευρώπη, να βάλουμε κανόνες και να σταματήσει αυτή η αηδία», δήλωσε ο κ. Βασιλειάδης το πρωί στον ΑΝΤ1, βάζοντας στο κάδρο και τον Ιβάν Σαββίδη: «Όταν κάνει αυτή την «μπούκα», εγώ τι θα πω στον 17άρη όταν βλέπει τον πρόεδρό του να κάνει αυτά;».

«Θα παραιτηθώ οποιαδήποτε στιγμή εφόσον δω ότι η μάχη χάνεται. Τώρα κάνουμε πίσω για να πάρουμε φόρα», τόνισε και διευκρίνισε ότι οι “αρμόδιοι φορείς” δεν είναι η κυβέρνηση: «Στην επιστολή της η ΦΙΦΑ ζητάει από τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου να πάρουν μέτρα. Αρμόδιοι φορείς δεν είναι η κυβέρνηση» και ξεκαθάρισε ότι το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει μέχρι να εξασφαλιστεί η «ηρεμία» και να «μπουν κανόνες».

Αναφέρθηκε σε «κάποιους» προέδρους που θέλουν «στρατούς» για να προωθούν τα συμφέροντά τους, τονίζοντας πως «πρέπει να απομονώσουμε αυτούς τους λίγους».

Ερωτηθείς για τις σχέσεις Σαββίδη – κυβέρνησης, ο κ. Βασιλειάδης είπε: «Ο ΠΑΟΚ έχει παίξει φέτος οκτώ αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Δηλαδή αν δεν είχαμε αυτή τη σχέση που λένε, πόσους θα είχε παίξει;».

«Αν είχαμε εξαιρετικές σχέσεις με αυτό το σύστημα δεν θα κάναμε αυτόν τον χαμό με τη διαιτησία. Αποκόψαμε το σύστημα της διαιτησίας από την «παράγκα». Το πρωτάθλημα θα διακοπεί όσες φορές χρειαστεί, μέχρι να εφαρμοστούν οι κανόνες”, συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας την ψηφοθηρία στον χώρο του ποδοσφαίρου, ο κ. Βασιλειάδης είπε: «Αν ήταν έτσι, θα κάναμε συμμαχία με τον Ολυμπιακό», εννοώντας προφανώς ότι η ομάδα του Πειραιά διαθέτει μεγαλύτερη δεξαμενή ψήφων.

Ηχητικό ντοκουμέντο: «Ελάτε έξω να παίξουμε» – «Με όπλο; Θα μας σκοτώσουν!»

Τρομερή ένταση υπήρξε στα αποδυτήρια της Τούμπας, λίγα λεπτά μετά την διακοπή του ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και την απόφαση του Γιώργου Κομίνη να ακυρώσει το γκολ του Βαρέλα, το οποίο  λίγο αργότερα μέτρησε κανονικά.

Η εκπομπή «Δίκη» στον ΣΚΑΪ, το βράδυ της Δευτέρας έφερε στη δημοσιότητα ένα ηχητικό ντοκουμέντο από τα αποδυτήρια της Τούμπας, στο οποίο ακούγονται να τσακώνονται οι Μάκης Γκαγκάτσης και Βασίλης Δημητριάδης.

Ο πρώτος, μεταξύ άλλων, ζητάει από την ΑΕΚ να βγουν στο γήπεδο για να τελειώσει το παιχνίδι, ενώ ο αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος της Ένωσης φωνάζει για το όπλο του Ιβάν Σαββίδη και σημειώνει ότι «θα μας σκοτώσουν, τρελοί είστε;».

Επίσης, σύμφωνα με την εκπομπή, ο διαιτητής Κομίνης είπε στα αποδυτήρια: «Λυπηθείτε με. Η γυναίκα μου είναι έγκυος. Φοβάμαι για τη ζωή μου. Εγώ τελείωσα. Δεν πρόκειται να ξανασφυρίξω».

Χθες το βράδυ υπήρξε ανακοίνωση και από την «επιτροπή παρακολούθησης» που έχουν διορίσει στην ΕΠΟ η FIFA και η UEFA, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«H επιτροπή της FIFA που είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη της ΕΠΟ καταδικάζει έντονα τα πρόσφατα γεγονότα στην Ελλάδα και καλεί όλους τους εθνικούς φορείς του ποδοσφαίρου να δράσουν άμεσα και να βάλουν ένα τέλος στην ανεπίτρεπτη κατάσταση που εμφανίστηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Παρόλο που τα πρόσφατα γεγονότα έγιναν στο πλαίσιο μιας εθνικής διοργάνωσης, που σημαίνει ότι τα πειθαρχικά μέτρα εμπίπτουν στη δικαιοδοσία των αρμόδιων δικαστικών οργάνων της ΕΠΟ, η επιτροπή παρακολούθησης της FIFA παρακολουθεί στενά την κατάσταση και τώρα περιμένει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και γρήγορα.

Παράλληλα, η επιτροπή παρακολούθησης έχει ενημερωθεί για την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει προσωρινά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ για τη σεζόν 2017-2018. Η μη λήψη κατάλληλων μέτρων από τα αρμόδια όργανα για την εξάλειψη κάθε μορφής βίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εθνικών διοργανώσεων, θα υποχρέωνε τη FIFA να παραπέμψει την υπόθεση στην επιτροπή ενώσεων-μελών της FIFA, υποβάλλοντας έκθεση στο συμβούλιο της FIFA για εξέταση και πιθανές κυρώσεις που προβλέπονται από το καταστατικό της FIFA, συμπεριλαμβανόμενης και την τιμωρία του μέλους της ένωσης». 


σχετικα αρθρα